Барселона с категорична победа в Ла лига (видео)

10:02
Барселона с категорична победа в Ла лига (видео)

Шампионът на Испания Барселона разгроми с 5:1 гостуващия Валядолид в среща от междинния 11-и кръг на Ла Лига, играна пред 59 896 зрители на "Камп Ноу". Лионел Меси беше над всички с две попадения и две асистенции. Клеман Лангле първи реализира в третата минута, а в 15-ата гостите от “Хосе Сорийя” изравниха чрез Кико Оливас. Артуро Видал даде преднина на каталунците в 29-ата.
 Лионел Меси вкара две попадения в 34-ата и 75-ата минута. Първото беше негово 50-о от пряк свободен удар, а второто също възхити футболните специалисти. В 77-ата и Луис Суарес се разписа. Барса се завърна на върха в Примера дивисион.

Ернесто Валверде предпочете Ансу Фати пред Антоан Гризман като допълнение на офанзивната тройка, съставена още от Лионел Меси и Луис Суарес, Артуро Видал се появи в средата на терена при отсъствието на Артур. Валядолид разчиташе в атака на Сержи Гуардиола и Валдо Рубио.

Още в третата минута топката посети мрежата на гостите. Момчетата на Серхио Гонсалес не изчистиха добре след центриране, тя попадна на крака на Лангле, който шутира и с помощта на рикошет от защитник и от напречната греда кълбото премина голлинията - 1:0.

Тимът от Кастийя и Леон отвърна със ситуация в четвъртата минута. Сержи Гуардиола получи възможността да стреля - топката се отби от Пике и излезе в корнер.

В 15-ата “бяло-виолетовите” изравниха след статично положение. Топката беше центрирана, никой не игра с нея и Марк-Андре тер Стеген не беше подготвен. Германецът неумишлено “сервира” кълбото за Кико Оливас, който имаше късмета то да се удари в крака му и да влезе в мрежата - 1:1.

В 26-ата каталунците изградиха контраакция. Френки де Йонг центрира към измъкналия се от засадата Видал, който обаче не успя да стреля с глава от чудесна позиция. В 29-ата "блаугранас" отново излязоха напред в резултата. Меси центрира елегантно по вертикалата, Видал протегна крак и от въздуха насочи до гредата - 2:1. Това беше трето попадение за чилиеца в Ла Лига.

В 34-ата Лео Меси завъртя поредния си превъзходен пряк свободен удар, реализирайки за 3:1. Аржентинецът шутира от 25 метра, прехвърли стената и отправи топката достатъчно далеч от обсега на Жорди Масип. Това беше гол номер 50 за Лео от преки свободни удари - 44 за Барселона и 6 за Аржентина.

В 54-ата Меси напредна на скорост фронтално срещу вратата на съперника. Ла Пулга избра да подаде вляво за Ансу Фати, чийто удар не беше достатъчно опасен и Масип отрази след рикошет. В 60-ата Валведе извади Де Йонг и пусна Иван Ракитич. Хърватинът беше посрещнат с одобрителни възгласи от публиката на "Камп Ноу". Две минути по-късно Гризман замени Фати.

В 70-ата Луис Суарес прати топката в мрежата, но при правилно вдигнат флаг за засада. В 75-ата Ракитич подаде към Меси, който реализира страхотен гол с безпощаден удар по диагонала. Стотина секунди по-късно Лео асистира на Луис Суарес, който сам срещу вратаря насочи по диагонала за 5:1. В допълнителните минути след 90-ата Видал и Меси пропуснаха оформят още по-шумна победа.

Така Барселона регистрира пета поредна победа в Ла Лига. Каталунците и Реал Мадрид ще вървят с мач по-малко от останалите отбори до сблъсъка между двата тима, предвиден за средата на декември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация