Лесна победа за Сити за Купата на лигата

10:06
Лесна победа за Сити за Купата на лигата

С два гола на Серхио Агуеро и един на Николас Отаменди Манчестър Сити победи Саутхамптън с 3:1 в среща от осминафиналите на "Карабао Къп". "Гражданите" нямаха никакви проблеми, а през второто полувреме си позволиха отпускане, което доведе до почетния гол за "светците", дело на Джак Стивънс.

Джосеп Гуардиола пусна състав, в който имаше и титуляри, и футболисти, които играят по-рядко през сезона. На вратата застана Клаудио Браво, а в защитата шанс до Кайл Уокър и Николас Отаменди получиха младите Ерик Гарсия и Анхелиньо. Атаката водеха Серхио Агуеро в своя мач номер 350 за клуба, Бернардо Силва и Габриел Жезус, а тримата в средата на терена бяха Рияд Марез, Фил Фоудън и Том Дойл, който направи дебют за "гражданите" в официален мач. Любопитното е, че 18-годишният Дойл е внук на клубните легенди Глин Пардо и Майк Дойл, които имат общо 950 мача за Сити.

След разтърсващата загуба с 0:9 от Лестър, мениджърът на Саутхамптън Ралф Хазенхютъл предприе шест промени в стартовата единайсеторка. Под рамката беше Алекс Маккарти, а в нападението си партнираха Шейн Лонг и Софиан Буфал.  

"Светците" се наредиха пред наказателното си поле още от началните минути с единствената цел да не допуснат ранен гол. Първата възможност се откри пред Марез, но Маккарти спаси силния удар на алжиреца. Въпреки тоталното си надмощие, домакините не създадоха други положения до средата на полувремето, а Саутхамптън се бранеше изненадващо стабилно.

Това се промени в 20-ата минута, когато Николас Отаменди откри резултата. Дойл изпълни корнер късо към Бернардо Силва, а той центрира перфектно към аржентинеца, който надскочи Ориол Ромеу и прати топката в мрежата. Агуеро се опита да удвои от пряк свободен удар, но стреля встрани от целта.

Аржентинецът обаче ознаменува юбилейния си двубой с гол, който падна в 38-ата минута. Футболистите на Сити направиха серия от подавания, матирали защитата на Саутхамптън, а за Агуеро остана най-лесното. В края на полувремето Анхелиньо намери непокрития Марез, но Маккарти изби неговия шут.

Гостите не промениха поведението си и след почивката, а това нямаше как да доведе до нещо добро. Бернардо Силва пропусна да вкара трети гол, но това направи Агуеро в 56-ата минута. Аржентинецът имаше късмет удар на Марез да рикошира в защитник на "светците" и топката да стигне до него. Кун само подложи крака си и резултатът стана 3:0. Малко по-късно Габриел Жезус върна с пета към Марез, но Ян Беднарек самопожертвователно се хвърли на шпагат и изби.

В 65-ата минута Браво трябваше да се намесва решително за първи път в мача. Чилийският страж спаси удар на Буфал, а после парира изстрел и на Стивънс. Четвърт преди края Джеймс Уорд-Праус центрира от корнер, топката стигна на далечната греда до Джак Стивънс и той върна едно попадение за радост на малобройните фенове на "светците".

В оставащите минути Гуардиола даде възможност на Адриан Бернабе да дебютира на "Етихад Стейдиъм". Сити не държеше на всяка цена да вкара още голове и явно вече мислеше за следващия мач в събота, който е срещу същия съперник, но вече във Висшата лига.

"КАРАБАО КЪП" - 1/8-финали:

МАНЧЕСТЪР СИТИ - САУТХАМПТЪН 3:1 (2:0)
1:0 Н. Отаменди (20)
2:0 С. Агуеро (38)
3:0 С. Агуеро (56)
3:1 Дж. Стивънс (75)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация