С много късмет Байерн продължава напред за Купата на Германия (видео)

10:09
С много късмет Байерн продължава напред за Купата на Германия (видео)

Байерн (Мюнхен) беше на няколко минути от срамно отпадане от Купата на Германия, но все пак успя да обърне втородивизионния Бохум от 0:1 до 2:1 като гост и продължава в следващия трети кръг. Томас Мюлер вкара решаващия гол в 89-ата минута, а шест минути по-рано Серж Гнабри беше изравнил. През първата част левият бек на баварците тази вечер Алфонсо Дейвис (35') си беше вкарал автогол. Секунди преди победното попадение централният защитник на домакините Армел Бела Котчап получи директен червен картон.

Отборът на Нико Ковач изигра много слаби първи 70 минути, след което чак влезе в час и се възползва и от умората в редиците на съперника. Треньорът избра да остави Роберт Левандовски, Филипе Коутиньо и Мюлер сред резервите, но през втората част постепенно ги вкара в игра.
На върха на баварската атака от началото действаше Серж Гнабри, а Иван Перишич и Кингсли Коман бяха по крилата. Възстановеният от травма Леон Горетцка стартира от първата минута срещу бившия си клуб.

Бохум надскочи себе си, защото по принцип е в отчайваща форма и със само една победа от 11 кръга във Втора Бундеслига се намира в зоната на изпадащите.

Байерн можеше да допусне гол още в 1-вата минута, когато Бенжамен Павар беше преминат и последва пас към Зимон Цолер, който обаче стреля крайно неточно от много добра ситуация.
Малко след това Дани Блум стреля право в ръцете на Мануел Нойер.

Гостите обаче бързо влязоха в ролята си на фаворит и поставиха домакините под напрежение. Кингсли Коман и Корентен Толисо шутираха опасно.

Шампионите на Бундеслигата обаче не продължиха да доминират и действаха апатично. Надъханите играчи на Бохум се възползваха от това и при всяка възможност организираха атака. В 35-ата те имаха и шанс, след като центриране на Дани Блум беше отклонено във вратата на Нойер от левия бек Алфонсо Дейвис.

За втората част Нико Ковач се принуди да заложи на Роберт Левандовски. Десетина минути след подновяването на играта на терена се появи и Коутиньо. Нищо в играта на Байерн обаче не се получаваше и в 65-ата гостите извършиха и третата си смяна - Томас Мюлер.

Мюнхенци стигнаха до опасно положение чак в 69-ата минута, когато Левандовски засече опасно с глава, но кълбото излетя в аут.
В 72-ата минута съдията трябваше да вземе много важно решение, след като нападателят на Бохум Силвер Ганвула почти се измъкна сам срещу вратаря, но в крайна сметка Жером Боатенг използва тялото си и го спря. Реферът прецени, че няма основание за нарушение.

Натискът на Байерн даде резултат в 83-ата, когато Гнабри изравни.

Нищо не можеше да спре гостите и те атакуваха с всички сили, а футболистите на Бохум изнемогваха. В 88-ата перфектният до момента бранител на домакините Котчап допусна единствената си грешка и като последен в защита се принуди да извърши нарушение за червен картон.

Минута след това Мюлер вкара за 2:1 за Байерн.

И все пак втородизионният тим имаше шанс да изпрати срещата в продължения, но Боатенг се прояви отлично.

В този мач приключи серията на Левандовски, който досега се беше разписвал във всичките 13 срещи на тима от началото на сезона.
 
БОХУМ - БАЙЕРН 1:2
1:0 Дейвис (35-автогол)
1:1 Гнабри (83)
1:2 Мюлер (89)

Съставите:
БОХУМ: Рийман, Соарес, Котчап, Декарли, Челоци, Теше, Лосила, Лий, Блум, Ганвула, Цолер

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Павар, Боатенг, Дейвис, Тиаго, Толисо, Перишич, Горетцка, Коман, Гнабри

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация