Висшата лига с подобрения по системата ВАР

11:52
Висшата лига с подобрения по системата ВАР

Висшата лига планира да добави към ВАР нова технология, която да помогне за по-прецизното и бързо разрешаване на спорните казуси, свързани със засадите във футбола. Според английските медии компанията  Hawk-Eye вече работи по създаването на сложна система, която ще използва множество камери, за да предостави на видеоасистентите коректна автоматизирана линия на засадата в реално време. Така ще се избегне забавянето при определянето на тънките засади, а освен това ще отпадне съмнението за некоректното поставяне на линиите от самите видеоасистенти. Технологията ще проследява задния крак на всеки играч на терена и така ще стане ясно дали въвлечения в ситуацията футболист покрива засадата, или не.

Все още не е ясно дали новата технология ще може да бъде въведена в средата на сезона, но по всичко изглежда, че през следващата кампания тя ще действа.

Иначе утре 17 избрани рефери ще се срещнат, за да обсъдят отново как ВАР в Премиър лийг може да функционира още по-добре. Има призиви главните съдии да започнат да използват монитори на терена, както е в други първенства, като Серия "А". Вероятно това ще бъде една от обсъжданите теми по време на утрешната среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация