Лудогорец с осма поредна победа (видео)

21:11
Лудогорец с осма поредна победа (видео)

Шампионът Лудогорец постигна осма поредна победа в efbet Лига. “Орлите” стигнаха до успех 3:1 над Берое, който е воден от бившия наставник на тима Димитър Димитров - Херо, в първия мач от 15-ия кръг на надпреварата след обрат. Победата не дойде особено лесно, след като Ибрахима Конте откри в началото на мача, но след това с попадения на Вандерсон, Клаудиу Кешерю и Якуб Шверчок играчите на Станислав Генчев стигнаха до трите точки. Все пак наставникът на тима от Разград трябва да обърне внимание на някои неточности в отбраната на отбора преди много важния мач срещу Еспаньол в Барселона в четвъртък от Лига Европа.

Сред 11-те на разградчани имаше девет промени в сравнание с предишния двубой срещу Царско село. От първата минута започнаха Сисиньо, Моци, Форстър, Баджи, Горалски, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон и Кешерю, които не бяха титуляри преди три дни.

В 11-орката на гостите пък липсваше Мартин Камбуров, който изигра добър мач при победата на заралии с 4:0 над Ботев (Враца) през седмицата. 

Резултатът бе открит от госите в шестата минута. Зоран Йосипович намери Педро Еуженио в предни позиции, който от своя страна продължи към Ибрахима Конте, който се озова сам срещу Пламен Илиев. Крилото хладнокръвно премина покрай вратаря и прати топката в мрежата въпреки шпагата на Антон Недялков на голлинията.

Малко по-късно Кешерю поиска фаул за задържане от страна на Александър Василев, но съдията на отсъди нищо. Румънецът можеше да излезе сам срещу вратаря в тази ситуация, но не получи нарушение.

В 21-ата минута резултатът бе изравнен. След късо изпълнение на ъглов удар домакините комбинираха добре в наказателното поле и Джоди Лукоки върна с пета към Вандерсон, който със силен шут от малък ъгъл прониза Перниш за 1:1.

До края на полувремето домакините имаха няколко възможности да излязат напред, но Лукоки на два пъти и Кешерю не успяха да се възползват от удобни позиции.

В 52-ата минута Лудогорец излезе напред в резултата. Стефан Баджи центрира остро към Кешерю, който с глава насочи кълбото към вратата. Перниш не се ориентира много добре и позволи наглед не толкова трудна топка да посети мрежата му, след като първо се удари в гредата.

Последваха минути, в които и двата тима имаха по няколко положения за гол. Лукоки и Кешерю пропуснаха за домакините, докато за гостите Вандерсон и Ерол Алкан можеха да изравнят, но не съумяха да се справят при възможностите, които им се откриха.

В 80-ата минута Лудогорец стигна до трети гол. Вандерсон намери отлични Шверчок в наказателното поле, където полякът не успя да нанесе много качествен удар, но все пак насочи топката към вратата и тя прехвърли стража, за да влети за трети път в мрежата. До края на мача ново попадение не падна и така домакините се поздравиха с нов успех в родния елит.

По този начин в класирането Лудогорец увеличи пренината си от втория Левски на седем точки. “Сините” обаче са с мач по-малко към момента. “Орлите” са с 39, докато играчите на Петър Хубчев - 32. Берое от своя страна остава извън шестицата и в момента е седми с 21.

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 3:1
0:1 Конте (6)
1:1 Вандерсон (21)
2:1 Кешерю (52)
3:1 Шверчок (80)

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 3. Недялков, 25. Баджи, 44. Горалски, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

БЕРОЕ: 12. Перниш, 3. Желев, 4. Алкан, 6. Цветков, 17. Конте, 19. Василев, 21. Йосипович, 28. Бригидо, 59. Тоуба, 73. Минчев, 77. Еуженио

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация