Айнтрахт Франкфурт се подигра с Байерн (видео)

21:43
Айнтрахт Франкфурт се подигра с Байерн (видео)

Ранен червен картон обрече Байерн (Мюнхен) при визитата на Айнтрахт (Франкфурт) и тимът загуби тежко с 1:5 в среща от 10-ия кръг на Бундеслигата, с което вече е на 4 точки от първото място. Жером Боатенг беше изгонен директно още в 9-ата минута, след като фаулира измъкващия се сам срещу вратаря Гонсало Пасиенсия. След това за бившия отбор на Нико Ковач беше лесно. Филип Костич (25’) и Джибрил Соу (33’) дадоха добър аванс на домакините, но Роберт Левандовски (37’) върна интригата. След почивката обаче Айнтрахт стигна до своето след попадения на Давид Абрахам (49’), Мартин Хинтерегер (61’) и Пасиенсия (85’).

Поражението е едва второ за баварците във всички турнири от началото на сезона, като изключим загубата с 0:2 от Борусия (Дортмунд) за Суперкупата в началото на август. Точно срещу вестфалци е следващият мач на Байерн. Дербито е след седмица (9 ноември) на “Алианц Арена”.
Изненадващо Кингсли Коман беше оставен на пейката на гостите, като вместо него започна празнуващият днес 19-ия си рожден ден Алфонсо Дейвис. Томас Мюлер отново беше титуляр, след като през седмицата спаси тима при гостуването на Бохум за Купата на Германия. За него това беше юбилеен мач №500 за Байерн, с което се изравнява по този показател с Бастиан Швайнщайгер. Дейвид Алаба игра като централен защитник.

“Орлите” заложиха на физически мощни нападатели в лицето на Бас Дост и Гонсало Пасиенсия, а преотстъпеният от Милан Андре Силва и намиращият се в силна форма Дайчи Камада бяха сред резервите.
 
Байерн имаше шанс за гол още във 2-вата минута, но не се възползва.
В 9-ата тимът понесе сериозен удар, след като съдията изгони Жером Боатенг. Защитникът препъна излизащия очи в очи с вратаря Гонсало Пасиенсия, като нарушението беше на границата на наказателното поле.

Мюнхенци веднага се подредиха в 4-4-1, което позволи на домакините да хвърлят повече играчи в атака. Така се стигна до 24-ата минута, в която и късметът беше с играчите на Айнтрахт. Дост стреля в тялото на Дейвис, топката отскочи към Костич, който я насочи в мрежата за 1:0.

Нов рикошет помогна на Джибрил Соу да направи 2:0 в 33-ата, с което Айнтрахт взе солиден аванс.
Гостите обаче не се бяха отказали и само четири минути по-късно Левандовски мина през трима играчи в черно екипи и намали на 1:2.

Каквито и планове да си правели мюнхенци на почивката, надеждите им се изпариха веднага след подновяването на играта. В 49-ата Серж Гнабри сгреши една топка пред наказателното поле, след което последва центриране на Дани да Коща към Абрахам и централният защитник заби кълбото за 3:1.

И в намален състав играчите на Байерн стигнаха до две отлични възможности за попадение - в 56-ата и 59-ата минути, но не реализираха нито една от тях.

"Орлите" веднага наказаха тези пропуски чрез Мартин Хинтерегер, който покачи на 4:1 след удар с глава след центриране от корнер, като с лекота надскочи Бенжамен Павар.

Последваха две отлични намеси на Мануел Нойер, които попречиха на Айнтрахт да увеличи преднината си. Всичко изглеждаше ясно, което доведе до липса на концентрация в защитата на домакините и в 70-ата минута Алфонсо Дейвис за малко да реализира, но топката срещна страничния стълб.

В 85-ата Пасиенсия стигна до своя гол, като с лекота реализира на празна врата за 5:1.

В сряда Байерн приема Олимпиакос в Шампионската лига, а ден по-късно Айнтрахт гостува на Стандард (Лиеж) в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация