Реал не успя да се възползва от грешката на Барселона и взе само точка от Бетис (видео)

09:29
Реал не успя да се възползва от грешката на Барселона и взе само точка от Бетис (видео)

Отборите на Реал Мадрид и Бетис направиха 0:0 в динамичен мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Така тимът на Зинедин Зидан не се възползва от шумната издънка на Барселона. "Белите" изравниха каталунците на върха, но Барса ще нощува начело заради по-добрата си голова разлика.

Мадридският тим пропусна доста голови положения, а в герой за гостите се превърна вратарят Жоел Роблес. На няколко пъти домакините предявиха претенции за дузпа, но съдията не видя основания за това в нито едно положение. 

Лука Модрич се завърна в стартовия състав до Каземиро и Тони Кроос. Родриго отново получи място в атака до Карим Бензема и Еден Азар. Лятната покупка Ферлан Менди пък измести Марсело от поста на ляв защитник. Руби подреди 5-3-2 с Набил Фекир и Лорен Морон в предни позиции. 

Първата голова възможност се появи пред Карим Бензема в седмата минута. Френският стрелец беше изведен от Модрич и шутира остро по диагонала - вратарят Жоел Роблес съумя да избие след чудесен плонж. Минута по-късно Азар се измъкна отляво, финтира бранител и вкара с нисък удар. След намесата на ВАР попадението беше отменено заради засада на белгийския техничар. 

В началото момчетата на Зинедин Зидан пресираха високо и не позволяваха на своя съперник да изнесе топката. Постепенно "въжете" се отпусна и "вердибланкос" се сдобиха със свободата да развиват акции. В 22-ата Баломпие разви една от редките си атаки. Алекс Морено центрира отляво към първата греда, където Набил Фекир без забавяне стреля по диагонала и топката почти облиза гредата, излизайки в аут. 

В 28-ата Азар изостри атака на "белите" с хубаво подаване към Модрич, който обаче беше блокиран от Сидней на чудесна стрелкова позиция. В 32-ата Тибо Куртоа "увисна" при корнер, получи се удар от дистанция, след това рикошет и топката прелетя покрай вратата. В 36-ата Родриго и Даниел Карвахал разиграха отдясно, бекът центрира, Бензема успя някак да сложи крак към топката, ала не и да насочи точно. 

В 44-ата Бензема брилянтно свали с гърди за Серхио Рамос, който шутира от десет метра, но стражът на "зелено-белите" реагира и изби. Минута по-късно голмайсторът на гостите Морон нестандартно стреля от над 30 метра, поглеждайки, че вратарят Куртоа не е на мястото си. Фалцовият удар беше доста добър, но белгиецът съумя да плонжира и да избие в корнер. 

В 50-ата минута Аиса Менди избра точната позиция, за да спре пас към Бензема в наказателното поле. Защитникът поде контраатака, която завърши с изстрел в близкия ъгъл на Алекс Морено. Куртоа изби без да рискува. В 61-ата Азар подаде към Родриго, бразилецът се пребори за топката и стреля от 15 метра. Тя се отби от крак и излезе в корнер. 

В 64-ата "лос меренгес" хванаха съперника си неподготвен в защита. Тони Кроос подаде към Азар, който остави за набиращия скорост Менди. Левият бек на домакините напредна, стигна до вратаря и изстреля топката покрай близката греда, пропилявайки отличен голов шанс. След тази ситуация Зидан извади Родриго и пусна Винисиус Жуниор в опит да използва бързината му. В 72-ата Винисиус подаде към Азар, който беше блокиран с тяло от Манди и от седем метра насочи покрай гредата. Две минути по-късно Винисиус нахлу в наказателното поле и падна след схватка със Сидней. Съдията сметна, че контактът не е достатъчен за дузпа. 

В 80-ата минута футболистите на Реал Мадрид поискаха дузпа за игра с ръка на Емерсон. Бензема центрира и при шпагата топката срещна ръката на защитника. Не последва сигнал за дузпа заради неумишленото действие. В 82-ата Набил Фекир завърши контраатака с далечен удар - Куртоа се разтегна и изби в корнер. В 90-ата Винисиус овладя на втора греда и нанесе силен удар - Роблес изби с крак. Секунди по-късно Менди центрира към далечната греда за Винисиус. Бразилецът стреля по земя, но вратарят Роблес сътвори чудодейно спасяване. В добавеното време имаше още една голяма суматоха в малкото наказателно поле на Баломпие. Варан и Рамос бяха близо до топката, но така и не успяха да играят с нея.

Бетис в трети пореден мач на "Бернабеу" не допуска поражение. Следващият двубой на Реал Мадрид е срещу Галатасарай в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация