Хорхе Масвидал постигна най-голямата победа в кариерата си (видео)

09:42
Хорхе Масвидал постигна най-голямата победа в кариерата си (видео)

Хорхе Масвидал (35-13) не се израдва на най-голямата победа в кариерата си, а публиката трябваше да възроптае срещу дискусионното решение в основната битка на галавечерта UFC 244 в "Медисън Скуер Гардън".

Нейт Диас (21-12) искаше да продължи срещата и след третия рунд, но докторът в залата посъветва рефера Дан Миралиота да спре битката, защото дясното око на боеца бе подуто. Тъй като то не бе напълно затворено и Диас имаше видимост, той демонстрира страхотен дух и искаше да продължи, но лекарското решение надделя. Масвидал, Диас и феновете изобщо не харесаха развоя на събитията, но все пак Дуейн Джонсън - Скалата връчи специалния колан за "най-големия гадняр" в октагона на победителя от Флорида.

Масвидал направи същия заход за летящо коляно в началните секунди, с което препарира Бен Аскрен преди няколко месеца, но Диас беше готов и с жестове показа на съперника си, че няма да се хване на въдицата. Масвидал притисна до оградата противника си и го засипа с колена и лакти, като с хайкик го разкървави над дясното око и го повали на земята.

Последва мощен граунд-енд-паунд, но дори сериозно кървящ, Диас намери начин да се предпази и да преживее бурята. Масвидал загуби инициативата си и подходи доста внимателно, защото осъзнаваше колко е добър на земя Диас, като гледаше просто да не му оставя шанс да се изправи. Реферът Дан Миралиота рестартира битката в стойка, а Диас опря до решетката противника си, но скоро Масвидал го превъртя. Нейт пласира мощно ляво и дясно кроше в лицето на опонента, който обаче единствено раздаде въздушни целувки на публиката. Двамата продължиха в клинч до оградата, а до края на рунда никой не пласира значим удар, с изключение на ляво кроше в актива на Диас.

Нейт беше по-активен в началото на втората част със страйкинга, а Масвидал гледаше да контрира с единични удари. Двамата започнаха размени, но без комбинации. Уличният боец от Флорида разклати противника с дясно кроше, при което Диас отново се озова на земята и привика Масвидал за битка в гард, само че такова нещо не се случи. След изправянето се получи нов клинч и отново предимството бе на страната на Хорхе по отношение на вкарани лакти и колена.

Диас забави темпото и почти обърна гръб на опонента си, който се възползва за още попадения в главата му, като го и притисна на оградата. Масвидал осъществи тейкдаун, но Нейт се защитаваше добре и се изправи, като опита да го превърти и успя 30 секунди преди края на рунда. Диас заключи крака на съперника със своите долни крайници, но сирената се намеси преди да стане напрегнато.Масвидал започна с тежко дясно кроше и страничен кик, но Диас контрира с тройна комбинация с юмруци в главата. Уличният боец от Маями вкара поредно ляво кроше и притисна противника до оградата за кратък клинч, но от него никой не извлече дивиденти. Последваха размени на десни и леви крошета, а дясното око на Диас започваше да се затваря.

Диас не можа да осъществи тейкдаун от два опита при дълъг клинч, след което сам пожела да падне на земята по гръб и да поеме малко граунд-енд-паунд. Масвидал се защити от триъгълник с крака, като двамата си размениха няколко удара тип "чук" до сирената.

За съжаление на всички зрители, по съвет на лекаря в залата битката бе прекратена преди началото на четвъртия рунд, защото дясното око на Диас бе силно подуто. Нейт няколко пъти каза на доктора, че е добре, но въпреки че окото не бе затворено и боецът имаше видимост, реферът Миралиота сложи преждевременен край.

Публиката съвсем резонно възропта, както и двамата бойци, но решението бе финално.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация