Байерн се раздели с Нико Ковач

22:45
Байерн се раздели с Нико Ковач

Байерн (Мюнхен) уволни трньора си Нико Ковач. Решението бе обявено тази вечер. Баварците се представят колебливо от началото на сезона, а като че ли тежката загуба от Айнтрахт (Франкфурт) (1:5) преля чашата на търпението на шефовете на “Алианц Арена” и те решиха, че е време за промяна. 


Първоначално изглеждаше, че в Байерн ще гласуват доверие на наставника. Днес обаче е имало съвещание между президента Ули Хьонес, председателя Карл-Хайнц Румениге и спортния директор Хасан Салихамиджич, на което е присъствал и Ковач. В крайна сметка е взето решение за раздяла “по взаимно съгласие”.


Ковач имаше договор с Байерн до 30 юни 2021 година, но сега той бе прекратен.


Хърватинът пое баварците през юли 2018 година и още в първия сезон изведе тима до дубъл. От началото на втория си сезон обаче критиките към наставника започнаха да се трупат, като основната от тях бе, че в тима липсва баланс и той изпитва трудности в защита. Дори и гръмката победа със 7:2 над Тотнъм в Шампионската лига не промени особено ситуацията на “Алианц Арена”, а звучният шамар от Айнтрахт (Франкфурт) (1:5) окончателно предопредели съдбата на треньора.

 

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация