Лацио удари Милан на "Сан Сиро"

00:02
Лацио удари Милан на "Сан Сиро"

Лацио се наложи с 2:1 като гост на Милан в едно трите големи дербита в 11-ия кръг в Серия "А". Успехът е исторически за "бианкочелестите", които спечелиха на терена на "росонерите" в мач от първенството за първи път от 30 години. Предишната им шампионатна победа беше през 1989 година с автогол на легендата Паоло Малдини.


Чиро Имобиле даде аванс на тима от Рим с глава в 25-ата минута след перфектно центриране на Андреа Ладзари. Това беше гол №100 за италианския национал с екипа на "орлите". Малко по-късно Кшищоф Пьонтек изравни след рикошет в тялото на Бастош, но в 84-ата минута Хоакин Кореа донесе трите точки на Лацио.


Кореа се разписа и при предишното гостуване на своя тим на "Джузепе Меаца". Това стана през миналия сезон, когато Лацио отново победи, но в среща от турнира за Купата на Италия, и елиминиран Милан


Третият порден успех изкачи "орлите" на 4-о място в класирането с актив от 21 точки, колкото има още Аталанта и Каляри. Милан пък е на 11-а позиция с 13 точки.

 


Първата интересна ситуация пред една от двете врати беше опасно центриране на Хакан Чалханоглу, но Милинкович-Савич изчисти в корнер. Лацио контраатакува светкавично и Имобиле излезе сам срещу Джанлуиджи Донарума, но малко встрани. Стражът на Милан спаси удара на Имобиле, а после Алесио Романьоли изпревари притичалия за добавка Корея.

В 15-ата минута Чалханоглу получи възможност да обстрелва Томас Стракоша от статично положение, но го направи неточно. В 21-ата Пакета се оказа на чудесна позиция в наказателното поле, но ударът му нямаше нито сила, нито прецизност и Стракоша с лекота спаси.


Гостите отвърнаха с още по-чиста ситуация. Отново Имобиле се измъкна от Калабрия и стреля фалцово, но топката се отби от гредата. Двата отбора не спираха да атакуват и поредният шанс се откри пред Кастийехо, който затрудни Стракоша и албанецът се принуди да избива в корнер.

В 25-ата минута Тео Ернандес оголи зоната си и Ладзари проби почти до аутлинията, след което центрира меко към Имобиле и той с глава реализира своя юбилеен стотен гол за Лацио. Италианският национал се отчете с попадение в шести пореден шампионатен мач.


Милан обаче нямаше нужда от много време, за да изравни. Ернандес се реваншира за грешката си при гола на Лацио с хубаво центриране за Пьонтек. Полякът бе заел добра позиция, а след неговия опит за удар топката се отби от тялото на Бастош и заблуди Стракоша - 1:1.

Последните минути от полувремето също бяха интересни. Първо Кастийехо се контузи и вместо него влезе Анте Ребич, който веднага имаше възможност да изведе Милан напред в резултата, но стреля неточно с глава. После Имобиле за трети път беше изведен по идентичен начин в наказателното поле, но Донарума се намеси блестящо.


Пред другата врата Чалханоглу се опита да изненада Стракоша директно от корнер и не беше далеч от успеха, но все пак стражът на "орлите" изби топката малко пред голлинията. Сеунди преди почивката Корея изскочи на стрелкова позиция, но беше блокиран.

В началото на второто полувреме Пьонтек провали потенциално много добра контра на Милан, а Пиоли реши да смени инертния Пакета с Рафаел Леао. Бившият футболист на Лил веднага излезе на голова позиция след подаване на Чалханоглу, но в последния момент Милинкович-Савич го блокира.


В 59-ата минута Пьонтек шутира силно от малък ъгъл, но не намери очертанията на вратата. Симоне Индзаги реагира на натиска на Милан с двойна смяна, а освен Милинкович-Савич извади и голмайстора Имобиле, а на техните места се появиха Марко Пароло и Фелипе Кайседо.

В 66-ата минута Стракоша извади тежък удар на Чалханоглу. Малко преди това Ладзари се устреми към вратата на Милан и беше побутнат от Тео Ернандес, но реферът Калварезе подмина ситуацията.


Последва по-спокоен период от мача, в който никой от съперниците не предприемаше рискове. Скуката беше разсеяна от неразчетено излизане на Донарума, но стражът бързо поправи грешката си и попречи на Франческо Ачерби да вкара втори гол за Лацио. Кайседо пък контузи рамото си и прекара на терена само двайсетина минути. Като негова смяна се появи Данило Каталди. 

 

В 84-ата минута защитата на Милан за пореден път сбърка и това се оказа фатално. Домакините загубиха топката и това постави началото на бърза контра, при която Кореа влезе в наказателното поле и с безкомпромисен шут матира Донарума. До края Милан нямаше отговор, а и умората си каза думата. "Росонерите" играха добре до 70-ата минута, но многото неразбирателства в защитата им доведоха до нов негативен резултат. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация