Леверкузен удари Атлетико и вярва в чудото (видео)

00:09
Леверкузен удари Атлетико и вярва в чудото (видео)

Отборът на Байер Леверкузен нанесе първа загуба за Атлетико Мадрид в груповата фаза на Шампионска лига. „Аспирините“ се наложиха с 2:1 в мача на „БайАрена“ от група „D“, като по този начин завързаха интригата относно битката за второто място в групата, за което „дюшекчиите“ продължават да са фаворити.


Ян Облак направи много добро спасяване в 21-ата минута, когато отрази удара на Кевин Фоланд.


Байер Леверкузен пропусна чудесна възможност да поведе в резултата в 38-ата минута. В опита да избие топката с глава Фелипе я изпрати в напречната греда.


Немският тим поведе в резултата в 41-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Атлетико, се стигна до разбъркване, след което последва второ центриране, а в опита да избие топката с глава Томас Партей си отбеляза автогол.


Саул Нигес центрира в наказателното поле на Байер в 48-ата минута, където Ренан Лоди засече топката с глава, но стреля неточно.


Байер Леверкузен удвои своята преднина в 55-ата минута, когато Карим Белараби намери с отличен пас Кевин Фоланд, който с премерен удар прати топката в левия ъгъл на вратата на Ян Облак.


Тома Лемар стреля опасно от фаул в 63-ата минута, но Лукаш Храдецки спаси.


Две минути по-късно Саул Нигес стреля с глава, но над напречната греда в аут.


Гол на Алваро Мората в 76-ата минута не бе зачетен заради засада.


Байер Леверкузен можеше да реализира трети гол в 83-ата минута, но Кай Хаверц пропусна от отлична позиция.


Байер завърши мача с човек по-малко, след като Амири бе изгонен с директен червен картон.

Саул стреля опасно във втората минута на добавеното време на мача, но Храдецки спаси.


Атлетико Мадрид вкара почетен гол в четвъртата минута на добавеното време на мача. Томас Партей пусна отличен извеждащ пас към Алваро Мората, който изскочи сам срещу Храдецки и не пропусна да вкара.


Атлетико Мадрид можеше да изравни резултата в петата минута на добавеното време на срещата, когато пред Алваро Мората се откри страхотна възможност, но Храдецки се отличи с чудесно спасяване.


Атлетико Мадрид има 7 точки в групата, докато Ювентус е лидер с 10. Байер Леверкузен и Локомотив Москва са с по 3 точки.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация