Тотнъм разгроми Цървена звезда в Белград (видео)

00:20
Тотнъм разгроми Цървена звезда в Белград (видео)

Тимът на Тотнъм победи Цървена звезда с 4:0 като гост в Белград в двубой от група „B” на Шампионска лига. Със спечелените три точки „шпорите“ заемат второто място в групата с актив от 7, с 6 по-малко от лидера Байерн Мюнхен, който победи Олимпиакос с 2:0 в ранния мач от надпреварата.


Джовани Ло Селсо, Хюн-Мин Сон на два пъти и Кристиан Ериксен преодоляха бившия вратар на Лудогорец Милан Борян, който бе под рамката за сръбския шампион.


Домакините изпуснаха златен шанс да открият резултата в 23-ата минута. Милан Павков излезе очи в очи с Пауло Гадзанига, но аржентинският вратар направи няколко крачки, скъси ъгъла и успя да предотврати ранен гол в своята врата.


Оттам насетне Тотнъм наложи своя ритъм на игра и диктуваше случващото се на терена. Десет минути след пропуска на Милан Павков „шпорите“ поведоха с 1:0. Голът падна след истински хаос в сръбското наказателно поле. Хари Кейн бе изведен очи в очи с противниковия страж, капитанът на гостите успя да пусне топката покрай Милан Борян, но тя срещна левия страничен стълб. Последва изстрел на Сон, който бе изчистен на сантиметри пред голлинията. Топката отново достигна до Кейн, който стреля от въздуха. Топката летеше извън очертанията на вратата, но Сон успя да играе с нея и от близко разстояние уцели напречната греда. В крайна сметка топката стигна и до Джовани Ло Селсо, който най-накрая намери мрежата зад бившия страж на Лудогорец. Това е първи гол на аржентинеца с фланелката на Тотнъм.


В заключителните секунди на първата част Цървеза Звезда отново получи чудесен шанс за гол, но ударът на Раджив ван ла Пара намери левия страничен стълб.


Малко повече от 10 минути след подновяването на играта Хюн-Мин Сон завърши бърза домакинска атака. Ндомбеле намери Деле Али фронтално срещу вратата, той пусна хитър пас към южнокорееца вляво от себе си. За крилото не представляваше трудност да преодолее Борян и да направи резултата 2:0.


Само няколко минути по-късно. В 61-ата Сон вкара второ свое попадение в двубоя, за да направи резултата класически - 3:0. Хари Кейн изведе Дани Роуз по левия фланг. Крайният бранител намери с центриране по земя успоредно на голлинията своя съотборник Сон, за когото остана най-лесното – да завърши в опразнената врата.


В 85-ата минута Кристиан Ериксен оформи крайния резултат 4:0. Раян Сесеньон намери в наказателното поле датчанина, който стреля. Топката рикошира в крака на защитник и стана неспасяема за Милан Борян. Тя тупна точно пред голлинията и навести мрежата му в близкия ъгъл.


За Тотнъм в Шампионска лига предстои домакинство на Олимпиакос, докато Цървена звезда посреща германския шампион Байерн Мюнхен.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация