Инуе надви Донейр и спечели Световните боксови серии

17:44
Инуе надви Донейр и спечели Световните боксови серии

Японецът Наоя Инуе спечели титлата от Световните боксови супер серии в категория петел (53.5 килограма), след като победи опитния филипинец Нонито Донейр по точки в един от най-атрактивните боксови мачове от началото на годината.

Инуе, който е определят за един от най-добрите боксьори във всички категории, имаше доста проблеми срещу 36-годишния Донейр в Сайтама, Япония, но показа класа и здрава брадичка, за да стигне до успех с единодушно решение на съдиите. Чудовището водеше мача от самото начало, но Донейр използваше пословичната си издръжливост, за да понася удари и да чака своя момент да нанесе тежко ляво кроше. Той успя да стори това в осмия рунд, за да отвори тежка аркада над дясното око на Инуе, а в следващия рунд отново разклати съперника си сериозно, но японецът остана на крака. От своя страна Инуе свали два пъти опонента си в нокдаун, включително и с брилянтен ъперкът в тялото в 11-ия рунд. В крайна сметка Инуе не успя да стигне до 17-ия си нокаут, но записа 19-та победа от също толкова мача, след като и тримата съдии отсъдиха в негова полза – 116-111, 117-109 и 114-113.

По този начин спечели трофея “Мохамед Али” за победител в Световните боксови супер серии, както и чек за 10 милиона долара, а вече е носител и на титлите на WBA и IBF в категория петел. “Виждах двойно още от втория рунд. Изключително щастлив съм и горд от себе си. Донейр е истински шампион, беше много силен”, коментира Инуе след успеха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация