Де Минор и Кецманович са на полуфинал в Милано

19:29
Де Минор и Кецманович са на полуфинал в Милано

Австралиецът Алекс Де Минор продължи с отличното си представяне на Некст Джен АТП Финалите, след като разби норвежеца Каспер Рууд с 4-1, 4-0, 4-2 в последния си мач от груповата фаза на надпреварата.

Де Минор бе спечелил първите си два мача в група А, а днес даде едва три гейма на съперника си, за да завърши с пълен актив от победи в груповата фаза в Милано за втора поредна година, и да си осигури място в полуфиналите на надпреварата. Австралиецът проби общо пет пъти съперника си, за да стигне до бърз успех след 61 минути игра. По този начин той се превърна и в тенисиста с най-много победи в историята на Некст Джен Финалите, като подобри постижението на Андрей Рубльов от шест спечелени мача.

Във втория мач от групата този следобед сърбинът Миомир Кецманович победи испанеца Алехандро Давидович Фокина с 4-1, 4-1, 4-3(6) в последния мач от група А на надпреварата.

Фокина бе загубил първите си две срещи в Милано, но имаше шанс да продължи напред при победа с 3-0 или 3-1 днес. Кецманович обаче бе категоричен, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си, а от своя страна реализира три пробива, за да стигне до чист успех след само 58 минути игра. По този начин 20-годишният сърбин завършва на второ място в група А с актив от две победи и една загуба, и на полуфиналите ще се изправи срещу победителя в другата група. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация