Синер спечели Некст Джен Финалите в Милано

13:22
Синер спечели Некст Джен Финалите в Милано

Италианският тенисист Яник Синер зарадва публиката в Милано, след като разби водача в схемата Алекс Де Минор с 4-2, 4-1, 4-2 във финала на Некст Джен АТП Финалите и спечели титлата.

Де Минор бе фаворит за триумф на т.нар. младежки мастърс, но за втора поредна година остана на един успех от титлата, след като бе спрян от вдъхновения Синер, който участва в надпреварата с уайлд кард. 18-годишният Синер спаси всички девет възможности за пробив, които се откриха пред съперника му, а от своя страна постигна по един пробив във всеки сет, за да стигне до чист успех след час и четири минути игра.

„Нямам думи. Той е невероятен тенисист. Опитах се да играя своята игра и да не допускам грешки. Успях да го направя и съм много доволен от представянето си. Тази седмица бе невероятна, много съм щастлив. Нямаше да съм тук, ако не бях получил уайлд кард, така че благодаря на всички. Надявам се да се върна догодина“, сподели щастливият Синер след успеха, който няма да вземе точки за световната ранглиста с успеха си в Милано, но си осигури 372 хиляди долара от наградния фонд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация