Дибала посече Милан и върха Юве на първото място в Серия А (видео)

23:43
Дибала посече Милан и върха Юве на първото място в Серия А (видео)

Рекордьорът по титли в Италия Ювентус се върна на върха в Серия "А", след като победи с 1:0 Милан като домакин в дербито от 12-ия кръг на Серия "А".


В герой за шампионите се превърна Пауло Дибала, който вкара единствения гол в 77-ата минута. Двайсетина минути преди това аржентинският национал смени Кристиано Роналдо.


В началните минути шампионите заложиха на традиционния си подход под ръководството на Сари – дълбока преса. Това затрудняваше гостите, които трудно изнасяха. Първият точен удар дойде в 14-ата минута, когато Кристиано Роналдо изведе Гонсало Игуаин. Той се справи с Лео Дуарте и стреля от малък ъгъл, но Джанлуиджи Донарума изби.


В 17-ата минута Милан показа, че няма да е обречен в Торино. Кшищоф Пьонтек се измъкна от Леонардо Бонучи и Матайс де Лихт, засече с глава, но покрай целта. В средата на полувремето "росонерите" пропуснаха нов шанс за гол. Лукас Пакета стреля с глава от трудно положение, но насочи топката точно под гредата. Войсчех Счесни обаче внимаваше и изби с върха на пръстите си.


След половин час игра Федерико Бернардески дриблира и шутира от границата на наказателното поле, но на сантиметри от целта. В самия край на първата част стана напечено. Първо Донарума улови удар на Роналдо, а Счесни се справи след мощно изпълнение на Тео Ернандес. Секунди преди края Пьонтек беше изведен по диагонала и стреля, но отново вратарят на шампионите спаси.


След почивката далечни удари на Родриго Бентанкур и Блес Матюиди профучаха в опасна близост до целта. Изпълнението на французина беше фалцово и късметът покри гостите. В 55-ата минута Пауло Дибала смени Роналдо, който се прибра директно към съблекалните. В 57-ата минута Пьонтек получи пас зад гърба на Де Лихт, напредна и шутира, но отново Счесни спаси.


В 66-ата минута Юве организира чудесна атака. При нея Матюиди направи двойно подаване с Дъглас Коста, но мерникът му изневери от добра позиция. После Донарума улови слаб удар на Дибала, а четвърт час преди края Чалханоглу затрудни Счесни от фаул, но полякът отрази.


В 77-ата минута Юве поведе чрез Дибала, който за седми път в кариерата си вкара на Милан. Голът падна след чудесна атака с бързи подавания през центъра. Накрая Игуаин намери Дибала, който финтира противник и с удар в далечния ъгъл откри резултата! "Росонерите" веднага се хвърлиха да изравняват и Счесни улови шут на Чалханоглу.


До края Милан натисна, но Игуаин и Дибала не успяха да затворят мача след контри, гостите обаче не изравниха и загубиха дербито. 


ЮвентусМилан 1:0


Дибала (77)


Ювентус: Счесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Бентанкур, Пянич, Матюиди (70-Рабио), Бернардески (61-Коста), Игуаин, Роналдо (55-Дибала)


Милан: Донарума, Конти, Дуарте, Романьоли, Ернандес, Пакета (85-Ребич), Бенасер, Крунич (62-Бонавентура), Сусо, Пьонтек (66-Леао), Чалханоглу

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация