Стеф Къри обяви кога очаква да се завърне

17:25
Стеф Къри обяви кога очаква да се завърне

Суперзвездата Стеф Къри очаква да се завърне в игра “в някакъв момент в ранната пролет”. Плеймейкърът на Голдън Стейт Уориърс счупи лявата си ръка по време на мач с Финикс Сънс на 30 октомври. На 1 ноември 31-годишният виртуоз в стрелбата от тройката бе опериран.

“Определено очаквам да съм готов да играя. Не зная кога. В някакъв момент в ранната пролет. Всичко зависи от рехабилитационния процес. Досега не бях чупил нищо и не съм си имал работа с подобна контузия на ръката… но съм въодушевен от възможността сезонът да не е загубен за нас”, сподели пойнт гардът.

Къри добави, че използва времето до завръщането си на паркета за работа върху тялото си. “Използвам този момент за нещо като междусезонен период (точните думи на Къри са mini-offseason - б.р.), по време на който имаш три месеца да работиш върху тялото си. Разбира се, използвам времето и за почивка, но също и за полагане на основите на това какъв играч искам да бъда при завръщането ми след контузията. Да се надяваме, че мигновено ще вляза в игрови ритъм”, обясни Къри, който е 6-кратен участник в Мача на звездите, трикратен шампион на НБА и два пъти е избиран за MVP (най-ценен играч).

Наставникът на Голдън Стейт Уориърс Стийв Кър в момента не може да разчита и на дългогодишния партньор на Къри в гардовата линия на “Воините” - Клей Томпсън, който също се възстановява от тежка контузия и може да пропусне целия сезон. Към днешна дата Уориърс са отборът с най-лоши показатели в цялата лига - 2 победи и 9 загуби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация