ЛеБрон не възнамерява да се отказва скоро

13:12
ЛеБрон не възнамерява да се отказва скоро

Крилото на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс заяви, че не е близо до прекратяване на кариерата и сравни себе си куотърбека на Ню Ингланд Пейтриътс Том Брейди, който продължава да играе на 42-годишна възраст.

Запитан от журналисти относно това дали възнамерява скоро да се откаже, 34-годишният баскетболист заяви уверено: „Не съм близо до края на своята кариера. Така че отговорът е „не“, не се чувствам близо до отказване. Двамата с Том Брейди сме от една и съща порода. Ще продължим да играем, докато не може ходим. Докато продължа да се чувствам страхотно и докато мога да играя все още на високо ниво…ще продължа да играя баскетбол, докато тялото и психиката ми позволяват. Тогава може би ще настъпи този момент – нямам идея кога ще се случи, но все още съм далеч от мисълта да се отказвам“, сподели той преди двубоя на Ел Ей Лейкърс срещу Сакраменто Кингс.

След като пропусна мачове заради контузия в разочароващия си първи сезон с екипа на „езерняците“, изглеждаше, че тежкият график на лигата вероятно вече е взел жертва и в лицето на трикратния шампион на НБА, който достигна финалите в осем последователни сезона. Но Джеймс доминира от началото на новата кампания, извеждайки Лейкърс до силен старт и първо място на Запад. 34-годишният играч, който се присъедини към НБА като първи избор от Кливланд Кавалиърс през 2003, коментира пред журналисти евентуално отказване след новината за завръщането в лигата на 10-кратния участник в „Мача на звездите“ Кармело Антъни.

35-годишният баскетболист, който също бе в Драфта през 2003, не е играл от година насам, и мнозина си помислиха, че е настъпил краят на кариерата му. Но сега се очаква той да се присъедини към Портланд Трейл Блейзърс с договор за една година. Антъни няма да дебютира за новия си отбор поне до вторник в Ню Орлиънс, което означава, че той ще пропусне възможността да се изправи срещу бившия си тим Хюстън Рокетс в понеделник, предаде ESPN. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация