Флик остава начело на Байерн поне до Коледа

15:12
Флик остава начело на Байерн поне до Коледа

Ханзи флик ще продължи да Води Байерн "поне" за останалата част от 2019-а. Това разкри изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге на годишното общо събрание на клуба. 

54-годишният специалист записа 2 победи, след като временно смени Нико Ковач на 3 ноември. Мюнхенският гранд удари Олимпиакос с 2:0 в Шампионската лига, а след това разби големия съперник Борусия Дортмунд с 4:0 в Първа Бундеслига. 

"Още след сблъсъка с Дортмунд аз, Ули Хьонес и Хасан Салихамиджич оповестихме публично, че Ханзи флик остава начело до следващо решение. И тъй като не желаем всяка събота да ни задават подобни въпроси, поясняваме, че това означава поне до зимната пауза, а вероятно и след нея. Той ни впечатли с тренировъчните си методи и тактики. Справя се добре и се разбира чудесно с играчите. Имаме му огромно доверие", сподели Румениге. 

64-годишният бивш нападател освен това изрази своята благодарност към предшественика на флик - Нико Ковач. Хърватинът спечели дубъл с Байерн в единствения си пълен сезон като треньор: "Бих искал още веднъж да благодаря на Нико и Роберт Ковач. Пожелавам им всичко най-добро". 

Головата машина на баварците Роберт Левандовски бе щастлив от решението на ръководството на клуба. Според 31-годишния поляк флик е направил достатъчно за кратък период, за да му бъде предоставено по-дълго време. 

"Мисля, че Ханзи е точният човек за Байерн. Съвсем спокойно може да довърши сезона, а защо не и повече. Отношенията му с футболистите са добри. Неговите тактически и футболни знания са на високо ниво. За кратко време ни показа над какво можем да работим, за да печелим мачове и да вървим напред", каза Левандовски пред полския телевизионен канал TVN 24. 

Полякът има цели 23 гола за Байерн през сезона във всички турнири. Следващата задача на Ханзи флик начело на баварците е визита на фортуна Дюселдорф на 23 ноември. 

Хегемонът в германския футбол изостава на 4 точки от лидера Борусия М, срещу когото ще играе на 7 декември - седмица след домакинството на Леверкузен. Мюнхенският колос има общо 8 официални срещи до Коледа (б.р. - 2 в Шампионската лига и 6 за първенство), когато стартира обичайната зимна пауза в Първа Бундеслигата. След нея Байерн ще спори с Херта на 19 януари 2020-а.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация