България завърши с победа квалификациите за ЕП 2020 (видео)

20:51
България завърши с победа квалификациите за ЕП 2020 (видео)

България победи Чехия с 1:0 в последната европейската квалификация за Евро 2020 от група "А". Васил Божиков беше точен в 56-ата минута с глава. 


Около 320 български деца подкрепяха националите, докато гостуващата агитка е малко над 100 фенове, като бяха разделени в двата края на Сектор "А".


Още в 7-ата минута България пропусна да излезе напред в резултата. Дълго подаване към Ивелин Попов го намери зад отбраната, но капитанът остави топката на бързия Десподов, който надбяга защитата на гостите. Крилото обаче сбърка с подаването си към Попето и беше пропуснаха отлична възможност за гол. При следващата атака Георгиев трябваше да се намесва. Той спаси удар на нападателя Ондрашек.


В 20-ата минута последва разбъркване пред родната врата, след което топката беше изчистена далеч, а при последвалата контраатака Вандерсон не успя да изведе Десподов, въпреки "лъвовете" бяха с числено предимство 2:1 в тази ситуация. Десет минути по-късно Попов излезе зад защитата, но вместо да опита да прехвърли излезлия напред вратар Коларж се заби, след което пробва удар отдалеч, но без да затрудни стража на гостите.


Соучек пробва рефлекса на Георгиев в 36-ата минута с удар отдалеч, който беше избит в корнер. Играчът на Славия Прага пробва да се разпише и с гава в 40-ата минута, но Георгиев отново спаси и дори беше фаулиран от Ондрашек. Края на първата част вратарят отново се намеси след корнер и отново имаше нарушение срещу него.


Второто полувреме започна с жълт картон за Костадинов, който извърши нарушение близо до наказателното поле на Георгиев. Последва опасно центриране, което не беше засечено от нито един играч на чехите.  В 56-ата минута България излезе напред в резултата. Отлично центриране от фаул на Десподов завърши с гол на Божиков. Централният бранител прати топката в мрежата след хубав удар с глава. Попадението е негово второ с националната фланелка, след като в тази кампания се беше разписал при равенството с Косово (1:1) в Прищина.


Няколко минути по-късно "трикольорите" пропуснаха да удвоят. Първо Занев не успя да намери връхлитащия Ивелин Попов в малкото наказателно поле, което не се хареса на капитана. Секунди по-късно родната десетка свали топката с глава на Костадинов, който от няколко метра прати топката над гредата, пропускайки отлична възможност.

 

БЪЛГАРИЯ - ЧЕХИЯ 1:0


1:0 Божиков (56)


БЪЛГАРИЯ: Георги Георгиев, Страхил Попов, Георги Терзиев, Васил Божиков, Петър Занев, Георги Костадинов, Кристиян Малинов, Ивелин Попов, Вандерсон (73-Тодор Неделев), Кирил Десподов (69-Божидар Краев), Марселиньо


ЧЕХИЯ: 16. Коларж, 2. Кадержабек, 3. Челустка, 8. Дарида, 9. Ондрашек (79-19. Долежал), 13. Шевчик (66-12.Масопуст), 14. Янкто, 15. Соучек, 17. Кудела, 18. Боржил, 21. Крал (71-10.Хушбауер)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dimvalmitev
18.11.2019 17:37

Българи юнаци!Трябваше да бием косоварите и в Прищина и в София и черногорците,а с Чехия в Прага поне 1:1 можеше да завърши.

dreben23
17.11.2019 22:04

Познах я 1чката. Най-лошото е, че тези дървета са европейският шампион. Ще има се хиля ако го вземем..

dreben23
17.11.2019 22:02

Тия ще спечелят европейското според мен! Изиграхме всички лоши, че сме слаби. Ба, слаби, бият швеци и чехи, а тях никой никога не ги би, освен това поколението сега е доста силно. Това е победителят- Българуя. Сетих са и финала кой е- България - Италия! Ще го върнем и на тях!

dimvalmitev
18.11.2019 17:38

Може,нищо не се знае!Ако променят играта и има кой да вкарва голове защо не?