Моуриньо ще наследи Почетино начело на Тотнъм

08:35
Моуриньо ще наследи Почетино начело на Тотнъм

Жозе Моуриньо е пред завръщане в Премиър лийг. Португалският специалист ще наследи Маурисио Почетино начело на Тотнъм, след като аржентинецът беше уволнен снощи. Журналистът от Sky Sports Фабрицио Романо съобщи, че Специалния води финални преговори с ръководството на “шпорите” и се очаква в рамките на днешния ден да бъде обявен за мениджър на лондонския клуб.

Танкредо Палмиери от beIN Sports стигна по-далеч, като написа, че Моуриньо вече е приел предложението за годишна заплата от 13 млн. евро (същата сума получаваше и Почетино - б.р.) и ще подпише договор за 2+1 години.

Откакто напусна Манчестър Юнайтед през декември миналата година, Моуриньо отказа няколко изгодни оферти, защото не криеше, че голяма му амбиция е отново да работи в Англия, където постигна успехи с Челси и “червените дяволи”. Ако не се случи нещо сензационно в последния момент, Тотнъм ще е третият английски клуб на Жозе. Очаква се той да дебютира още в събота в дербито срещу Уест Хам.

От ръководството на Тотнъм са имали намерение да преговарят и с наставника на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман, но са осъзнали, че на този етап германският клуб, който заема второ място в Бундеслигата и оглаява групата си в Шампионската лига, няма да се съгласи да пусне 32-годишния специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация