Ето кои футболисти иска Моуриньо за Тотнъм през януари

16:08
Ето кои футболисти иска Моуриньо за Тотнъм през януари

Английския таблоид "Мирър" твърди, че новият мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо е дал списък с футболисти, които иска да бъдат привлечени в клуба, на президента Даниел Леви. Португалецът смята, че има нужда от попълнения, ако иска да заздрави отбора и да постигне нови успехи в Шампионска лига.


Основната му цел е да задържи Кристиан Ериксен, Ян Вертонген и Тоби Алдервейрелд в клуба. На футболистите им остава една година от договорите и се очакваше да напуснат през зимата с цел печалба или да се разделят с тима през лятото след изтичането на контрактите им. Моуриньо обаче смята да разчита на тях и е сигурен, че ще ги убеди да останат на " Тотнъм Хотспър Стейдиъм". Ако играчите предпочетат раздяла с клуба, то Моуриньо вече има техни заместници. Един от тях ще е неговия сънародник Рубен Диаш. Защитникът на Бенфика бе свързван и с трансфер в Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.


Другата трансферна цел е полузащитникът на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш. Спортният директор на португалския отбор заяви това лято, че отборът е отказал оферта от "шпорите" на стойност 58 млн. паунда. 
"Беше невъзможно да задържим Фернандеш, но го сторихме. Единствената сериозна оферта бе на Тотнъм, но бонусите, включени в сделката се активират, само ако спечелят Висшата лига или Шампионска лига. Затова отказах сделката", призна босът на "лъвовете".


Третият желан футболист е полузащитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Матич. Моуриньо е изградил здрава връзка с верния си играч, като двамата са работили заедно в Челси и при "червените дяволи". Изглежда, че сърбинът отстъпи титулярното си място на "Олд Трафорд" на играчи като Скот Мактоминей и позабравения Фред.


Сред медиите се споменават и имената на Пауло Дибала, бившият играч на Тотнъм Гарет Бейл и дори Калиду Кулибали, но тези сделки са далеч по-малко вероятни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация