Гол-шедьовър на Дибала постави Атлетико на колене (видео)

23:54
Гол-шедьовър на Дибала постави Атлетико на колене (видео)

Ювентус си гарантира, че ще завърши на 1-ото място в крайното класиране в група “D” на Шампионската лига. Това стана факт, след като тази вечер “бианконерите” победиха с 1:0 основния си конкурент Атлетико Мадрид. Героят на вечерта бе Пауло Дибала, който донесе победата на своя тим с гениален гол от фаул в 45-ата минута. След тази загуба пък “Дюшекчиите” ще трябва да треперят до последно за мястото си на 1/8-финала, като вече имат само точка преднина пред третия Байер (Леверкузен), който по-рано днес се наложи с 2:0 като гост на Локомотив (Москва).

 

Ювентус създаде първото положение в мача в 9-ата минута. Домакините организираха атака на скорост, Дибала направи двойно подаване със свой съотборник и отправи удар от малък ъгъл, но Ян Облак уверно улови.

Постепенно Атлетико  изравни играта и в 20-ата минута Саул получи отлично центриране отляво, но изстрелът му с глава бе над вратата.

 

В 24-ата минута отново Саул притесни Войчех Шчесни с далечен шут по земя, в първия момент вратарят не се намеси особено добре, но след това успя да укроти топата.

В самия край на полувремето Юве получи фаул отдясно на наказателното поле почти до аутлинията. Пауло Дибала се нае да изпълни наказателния удар и реши да изненада Облак и да стреля директно към вратата. Това обаче се оказа гениален ход, като така отбеляза уникално попадение, забивайки топката под напречанта греда.

 

Втората част започна с възможност за Атлетико. В 50-ата минута след цнтриране от корнер топката стигна до Саул, който стреля от воле, но отново Шчесни успя да спаси.

В 60-ата минута Ювентус организира интересна контраатака. Кристиано Роналдо изскочи зад защитата, но Томас Партей успя да го застигне на границата на пеналта. Португалецът го финтира и стреля, но ударът му бе крайно разочароващ.


Две минути по-късно гостите имаха добър шанс, като далечен шут на Жоао Феликс профуча до гредата.

В 67-ата минута късметът обърна гръб на Федерико Бернардески, който отправи хубав удар по земя, но топката се отби от гредата.

В 71-ата минута Мората бе намерн с балонно центриране на метри от вратата, но изстрелът му с глава не намери очертанията.


Атлетико организира натиск в края. В 82-ата минута Жоао Феликс подаде страхотен пас за Анхел Корея, който вече виждаше как ще отбележи отблизо, но в последния момент матайс де Лихт със самоотвержена намеса успя да блокира удара на съперника.


В 88-ата минута отново Саул обстрелва вратата на домакините, но отново без успех. Минута по-късно мадридчани имаха претенции и за дузпа за игра с ръка на Де Лихт, но след разглеждане с ВАР такава не бе отсъдена.


В добавеното време и Тома Льомар обстрелва вартата на Шчесни от дистанция, но без особен успех. След това пък Мората направи невероятен пропуск отблизо, но бе и в засада.


В крайна сметка Ювенутс взе победата и събра актив от 13 точки на върха в класирането, като със сигурнот ще завърши там в крайното класиране. Атлетико за момента запазва второто си място със 7 точки. В последния кръг италианците гостуват на Байер (Леверкузен), докато испанците приемат Локо (Москва) на “Уанда Метрополитано”.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация