Байерн писа шестица на Звезда в Белград (видео)

00:24
Байерн писа шестица на Звезда в Белград (видео)

Байерн (Мюнхен) постигна пета поредна победа в Шампионската лига е най-силно представящият се тим този сезон в турнира. Тази вечер германският първенец прегази Цървена звезда с 6:0 като гост след четири гола на Роберт Левандовски (в рамките на 14 минути) и по един на Леон Горетцка и Корентен Толисо. 


Баварците сътвориха първата опасност в шестата минута чрез Корентен Толисо и Роберт Левандовски, но ударът на поляка беше отразен от Борян. Малко след това стражът на сърбите отново отказа голмайстора на мюнхенци.


Гостите тотално доминираха и не след дълго Борян се намеси и при шута на Кингсли Коман, но трябваше да капитулира в 14-ата минута, в която Леон Горецка откри резултата. Германският национал засече хубавото центриране на Филипе Коутиньо отдясно и отбеляза с глава.


Малко преди почивката Роберт Левандовски матира отбраната на домакините, но попадението беше отменено заради игра с ръка на Толисо при подаването на французина към нападателя.

Удар на Горецка малко след почивката беше отразен от вратаря, но в 52-ата минута Роберт Левандовски удвои от дузпа. Тя беше маркирана за игра с ръка на Дегенек в наказателното поле.

Левандовски оформи своя хеттрик с нови два бързи гола още до средата на второто полувреме и ликвидира нищожната интрига. Той се възползва от подавания на световните шампиони Толисо и Павар, макар Корентен да имаше късмет с насочването на топката.


Полският голаджия наниза четвърто попадение в 68-ата минута, като този път се възползва от паса на влезлия като резерва Иван Перишич. За радост на домакините Роберт беше заменен от Томас Мюлер в 77-ата минута и това позволи на звездашите да си поемат глътка въздух.

Байерн можеше да отбележи шесто попадение в 83-ата минута, но този път късметът покри Звезда, защото ударът на Толисо срещна напречната греда. Малко по-късно и стражът на германския колос Мануел Нойер трябваше да реагира, спасявайки удар на Иванич.

Толисо все пак успя да запише името си сред реализаторите преди изтичането на редовното време, а с втора асистенция в мача се отличи Перишич.


По този начин мюнхенци си гарантираха първото място в група “В”. Втори в крайното класиране ще е Тотнъм, който по същото време надви Олимпиакос с 4:2. 

 

В последния кръг двата тима се срещат на “Алианц Арена” в двубой без значение. В същото време Олимпиакос и Звезда ще определят в директен дуел кой ще продължи в Лига Европа.

 

Цървена звезда - Байерн Мюнхен 0:6


0:1 Леон Горецка – 14
0:2 Роберт Левандовски – 52, д.
0:3 Роберт Левандовски – 60
0:4 Роберт Левандовски – 64
0:5 Роберт Левандовски – 68
0:6 Корентен Толисо – 89

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация