Любо Ганев: По-добре късно, отколкото никога!

13:24
Любо Ганев: По-добре късно, отколкото никога!

По-добре късно, отколкото никога! Така отговори Любо Ганев на въпроса не е ли закъснял Инициативният комитет с желанието си да се бори за промени в управлението на българския волейбол. По рано-днес беше издигната кандидатурата на легендарния волейболист за президент на родната федерация - пост, заемат в последните 18 години от инж. Данчо Лазаров.

"Може би досега не се бяха случвали неща, които да катализират процеса. След всичко, което стана в последните няколко месеца обаче не можеше да се чака повече", продължи Ганев пред Новспорт.

"Не че не бяхме узрели за промяната. Когато при мен дойдоха хората от Инициативния комитет преди около две седмици, аз им казах, че не съм мислил в тази насока. Управителният съвет беше гласувал чак през април 2024 година да има изборно събрание. Когато виждаш, че твоите колеги не са готови за промяна, няма смисъл да насилваш нещата. Никой няма амбицията да води отбор, който не иска да бъде воден. Но изведнъж всичко, което се трупаше през последните години избухна за отрицателно време. Над 50 клуба застанаха открито зад нас. С имената и подписите си. Това означава, че наистина сега е дошъл моментът и не трябва да отстъпваме!", обясни бившият национал.

"Нашата цел е да улесним работата на клубовете и да може да бъде волейболът по-популярен и по-успешен спорт", категоричен е той.

"Мога да работя с абсолютно всеки, който мисли за доброто на българския волейбол. Нямам проблеми, доказал съм го. Ще се радвам, ако членовете на Инициативния комитет влязат в новия Управителен съвет, тъй като това са хората, които инициираха тази промяна. Още веднъж казвам, няма проблем да работя с всеки. Дори и с тези, които сега са във федерацията. Стига да гледаме в една и съща посока. Дори и начините да стигнем до нея да са различни, това няма значение за мен", коментира Любо.

Ганев разкри подробности и за разрива в отношенията му с настоящия президент инж. Данчо Лазаров.

"Всичко започна по време на Световното първенство. Тогава му говореха срещу мен. Как съм искал да уволнявам всички, да го прецакам. Това са неща, които аз не мога да си ги помисля, пък камо ли да ги направя. Оттам тръгнаха нещата и бях изолиран от ежедневната дейност на федерацията", завърши легендарният волейболист.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация