Реал Мадрид изскочи на върха в Примера след успех над Алавес (видео)

16:05
Реал Мадрид изскочи на върха в Примера след успех над Алавес (видео)

Реал Мадрид стигна до трудна и ценна победа с 2:1 при гостуването си на Алавес в двубой от 15-ия кръг на Ла Лига, игран при силен дъжд във Витория. Серхио Рамос откри в 52-ата минута, а Лукас Перес изравни от дузпа в 66-ата. В 69-ата Даниел Карвахал вкара победния гол. С успеха “лос бланкос” временно изскочиха на върха в Ла Лига преди утрешния сблъсък между Атлетико Мадрид и Барселона.

 

Срещата на “Мендисороса” започна в спокойно темпо. В седмата минута Алейш Видал падна в наказателното поле и поиска дузпа. Съдията спря играта и даде жълт картон на бившия играч на Барселона. Повторенията показаха, че Едер Милитао изритва крака на Видал. В десетата Иско центрира, Бейл игра с глава, получи се рикошет и топката срещна страничната греда.

 

В 18-ата Даниел Карвахал се измъкна от засадата и върна назад към Иско. Малагийският халф стреля много технично от 17 метра, но топката прелетя малко над сглобката. "Лос бланкос" упражниха натиск и успяваха да добавят скорост в нападенията си. В 30-ата Иско отправи много опасен удар, при който вратарят парира колебливо.


В 33-ата Лукас Перес беше изведен в наказателното поле и стреля ниско - Алфонс Ареола изби с крак. Оказа се, че има засада. В 37-ата Каземиро шутира без подготовка от 21 метра. Фернандо Пачеко плонжира и изби.


В 52-ата капитанът Серхио Рамос откри резултата с майсторско насочване с глава. Тони Кроос центрира, защитникът се отскубна и елегантно насочи топката от десет метра точно до гредата - 0:1. В 56-ата баските за втори път претендираха за дузпа. Лука Модрич опъна нагоре ръката си, но сякаш топката не докосна горния му крайник.


В 64-ата съдията назначи дузпа за домакините след нечисто действие на Серхио Рамос. Защитникът си помогна с ръцете при единоборство с Хоселу и арбитърът посочи бялата точка. Лукас Перес реализира хладнокръвно за 1:1. Зидан реагира със смяна: пусна Родриго за сметка на Бейл. В 69-ата гостите от "Сантиаго Бернабеу" отново взеха преднина. Модрич центрира към далечната греда, вратарят "увисна" Иско насочи топката с глава, стражът успя да избие в гредата, а отбитата топка беше засечена от Карвахал пред голлинията - 1:2.


В 89-ата Лукас Перес овладя в наказателното поле на пет метра от голлинията. Той стреля, но не успя да вкара, тъй като топката се отби от Марсело и излезе над гредата. При петия корнер от поредицата Ману Гарсия стреля с глава на първа греда и вратарят Ареола спря топката на самата голлиния. В 94-ата рубен Дуарте остана под топката при остро центриране към далечната греда. В 97-ата вратарят на "синьо-белите" подаде директно на Федерико Валверде, който реши да играе сам и стреля много близо до гредата, но встрани.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация