14-годишен ще дебютира за Спартак Варна

14:08
14-годишен ще дебютира за Спартак Варна

Димитър Трендафилов обяви, че неговите ангажименти като старши треньор на мъжкия тим на Спартак Варна приключват след двубоя с Нефтохимик в събота и след това ще продължи работата си с подрастващи в школата.

52-годишният специалист разкри, че основната му задача и занапред ще е да произвежда футболисти за представителния отбор. Според Трендафилов Спартак ще започне да побеждава във Втора лига, когато когато духът на играчите бъде равен на този на феновете.

Ето какво заяви за "Петел" Димитър Трендафилов: "Искам да уточня, че моят ангажимент към първия отбор е до края на годината. Така че аз не се чувствам като старши треньор. Аз съм обикновен редови член на голямото семейство Спартак, включващо хиляди фенове, деца и техните родители.

В професионалния ни футбол в момента има много интриги и мръсотия. Докато децата са чисти и искрени. Когато работя с тях, се чувствам жив, щастлив съм, дори когато ме ядосат. И ако не ги видя няколко дни, адски ми липсват. Затова моето желание, дело и задача, е да произвеждам футболисти за представителния тим. Неслучайно срещу Кариана пуснах 16-годишно момче да направи своя дебют при мъжете. Срещу Нефтохимик ще пусна и 14-годишен. Знам, че не са готови за големия футбол, но това е послание и знак към другите деца, че обучението има смисъл и продължение.

Сигурен съм, че след 3-4 години поне 10 соколи със сини сърца, излюпени на „Локото”, ще бъдат готови да мачкат на новото „корито”. Защото ще са закърмени с идеята, и ще имат духа на нашите фенове. А те имат дух и то какъв. Видяхте какво й се случи на оградата в Балчик след един измислен фаул. Имаше ярост, несъгласие, реакция. Това липсваше на футболистите през първия полусезон, през който на ниво беше само агитката. Спартак ще започне да побеждава, когато духът на играчите е равен на този на феновете. Аз друга рецепта не знам".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация