Меси: Заболя ме, когато Роналдо спечели петата си Златна топка

17:28
Меси: Заболя ме, когато Роналдо спечели петата си Златна топка

Носителят на “Златната топка” за 2019 година Лионел Меси призна, че е изпитал болка, когато Кристиано Роналдо спечели петия си подобен приз през 2017 година, с което изравни аржентинеца в това отношение. Суперзвездата на Барселона обаче отново е сам на върха във вечната ранглиста на тази награда с шестата си такава.

 

“Ценях това, че бях единственият с пет “Златни топки”. Когато Кристиано ме изравни, признавам си, малко ме заболя. Вече не бях сам на върха. Но беше логично, въпреки че ми беше приятно да съм единственият с пет такива награди. Дали бях разочарован, че не спечелих наградата през последните три години? Нека кажем, че разбирам защо не я спечелих. Като отбор не постигнахме главната си цел, която беше да триумфираме в Шампионската лига, а това ти осигурява по-голям шанс за “Златната топка”.


Когато Роналдо я взимаше, това беше, защото правеше страхотни сезони, в които печелеше Шампионската лига и беше с решаваща роля. Беше заслужено, нямаше какво да направя. Дали ми се струва несправедливо? От вас зависи да ми кажете дали “Златната топка” се дава на най-добрия играч или този с най-добър сезон. Индивидуалният вкус също оказва влияние. Някои предпочитат Кристиано, други мен или Неймар, или пък Килиан Мбапе. Хората имат правото да избират този, когото харесват най-много.


“Дали разбирам разочарованието на Роналдо? Това е нещо, което преживяваме, чувстваме и изразяваме спрямо нашата си собствена природа. За пореден път ще го кажа - колективните трофеи са най-важното нещо, въпреки че индивидуалните такива също ти доставят удовлетворение. Когато “Златната топка” ти се изплъзне, всеки реагира по различен начин. Когато обаче си топ спортист, винаги искаш да побеждаваш. Изключително е, че спечелих тази награда четири години поред, както и че го сторих 10 години след първата ми такава. По този начин си давам сметка за дълголетието на кариерата ми. Трудно е да останеш конкурентоспособен в рамките на едно десетилетие. Имах късмет, че успях да го постигна”, сподели Меси пред “Франс футбол” в броя на списанието, посветен на тазгодишната церемония по връчването на наградата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация