Ботев на точка от топ 6 след победа над Берое (видео)

17:25
Ботев на точка от топ 6 след победа над Берое (видео)

Отборът на Ботев Пловдив продължи със силните изяви в последно време, след като победи Берое Стара Загора с 3:1 у дома в двубоя от 19-ия кръг на efbet Лига. “Канарчетата” бяха в серия от четири поредни победи в първенството преди дербито с Берое, а днес надиграха своя съперник, за да спечелят Битката за Тракия и да се доближат на точка от топ 6 в класирането.

Двубоят започна с прекрасен гол на намиращия се в отлична форма Тодор Неделев, който изведе домакините напред с прехвърлящ удар от около 35 метра след грешка на вратаря на “зелените” Иван Гошев. Възпитаниците на Димитър Димитров успяха да отговорят точно преди почивката, когато Александър Цветков бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на Ботев и с плътен изстрел изравни резултата.

Силната игра на пловдивчани даде резултата десет минути след почивката, когато Александър Тонев нахлу в наказателното поле и с точен изстрел от малък ъгъл направи 2:1. В 61-та минута удар на Неделев срещна гредата, а при добавката Станислав Шопов не сбърка от непосредствена близост за крайното 3:1.

По този начин Ботев вече има 25 точки и изравни днешния си съперник, а шестият в класирането Арда е само с точка повече преди утрешното си домакинство на ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация