Победа №1700 за Реал в Ла лига (видео)

17:39
Победа №1700 за Реал в Ла лига (видео)

Реал Мадрид записа десетата си победа в Ла Лига и пак е еднолично начело с 3 точки пред Барселона, който играе по-късно днес. Този път отборът на Зинедин Зидан надигра Еспаньол с 2:0 на “Сантиаго Бернабеу” в среща от 16-ия кръг. Рафаел Варан вкара първия гол в 37-ата минута, а в 79-ата Карим Бензема удвои. Четири минути след второто попадение левият защитник на домакините Ферлан Менди беше изгонен за втори жълт картон.

Победата е под №1700 в историята на първенството, като Реал първи стига до толкова много.

Един от най-силните си мачове за Реал изигра Винисиус Жуниор. Бразилецът беше в основата на повечето опасности пред вратата на “папагалчетата”, но, както обикновено, пропусна всичките си шансове. Младокът имаше и късмет, че не получи червен картон още през първото полувреме.

Успехът на Реал дойде и заради слабото представяне на Еспаньол. Отборът е на предпоследно място с 11 загуби и не показва нищо от това, с което си гарантира излизането от груповата фаза на Лига Европа.

“Лос меренгес” играяха в нетипичното за домакински мач светлозелено. По този начин клубът се включва в кампанията, която има за цел да накара хората да обърнат внимание на проблема с климатичните промени. Така за първи път Реал не беше в бяло на “Бернабеу” от сезон 1981/82 г. насам.

Зинедин Зидан гласува доверие в атака едновременно на Родриго Гоес и Винисиус Жуниор, които атакуваха по крилата. На върха на нападението беше Карим Бензема. Гарет Бейл, Еден Азар и Марсело останаха извън групата заради контузии. Напористият Федерико Валверде също беше титуляр, а сред резервите остана Иско. Рафаел Варан се завърна в центъра на отбраната за сметка на Едер Милитао, а Тибо Куртоа отново беше под рамката, след като Алфонс Ареола беше получил шанс в предишния кръг срещу Алавес.

Китаецът Ву Лей стартира в атака за каталунците заедно с Жонатан Кайери. На вратата беше бившият страж на Реал Диего Лопес.
Отборът на Еспаньол вече си гарантира класирането напред в Лига Европа и ще хвърли всички усилия в битката си за спасение.
Винисиус създаде първата опасност, след като в 6-ата минута дриблира между няколко футболисти на Еспаньол и стреля в далечния ъгъл, но Диего Лопес отрази.

"Лос бланкос" обаче не продължиха в същия дух. Винисиус получи жълт картон и като цяло тимът изпитваше проблеми.
Чак в 27-ата минута зрителите видяха пак нещо интересно. Първо, Естебан Гранеро засече опасно с глава и накара Куртоа да спасява. Веднага след това последва акция на Реал, завършена с удар на Винисиус, който обаче не се оказа проблем за Лопес.

Десет минути по-късно Валверде стреля от границата на наказателното поле и кълбото летеше точно към зоната под гредата, но стражът на Еспаньол пак се отличи с намеса. След изпълнението на последвалия корнер се стигна до пас на Бензема към неизтеглия се в защита още Варан, който вкара за 1:0.

Две минути след това Винисиус направи ново нарушение - срещу Давид Лопес, и гостите поискаха изгонването му с втори жълт картон. Съдията обаче прецени, че това не е за официално предупреждение, още повече, че повторенията показаха, че бразилецът се подхлъзна преди сблъсъка с футболиста на Еспаньол.

В 43-ата отново Винисиус излезе на позиция и имаше шанс.

Втората част започна с положението пред Сержи Дардер, но Каземиро направи изключителен шпагат, с което му попречи да стреля към вратата на Реал.

Бензема пропусна да удвои в 53-ата минута, когато се озова сам срещу вратаря. Французинът стреля в тялото на Лопес.

Гостите видимо нямаха сили да се противопоставят, но пък започнаха често да се оголват в задни позиции. Така Винисиус на воля играеше едно на едно със защитниците и в 71-вата минута поднесе топката на Бензема, който само трябваше да я насочи в мрежата, но от няколко метра шутира в аут.

Осем минути по-късно обаче французинът се реваншира с гол след двойно подаване с Валверде, с което всичко в двубоя беше решено.

В 83-ата Менди получи втори жълт картон и беше остранен. Това принуди Зидан да вкара Милитао на мястото на Родриго.

До края обаче не се случи нищо интересно пред Куртоа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация