Лудогорец и Черно море не се победиха в Разград

19:06
Лудогорец и Черно море не се победиха в Разград

Лудогорец и Черно море завършиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Резултата откри Актау в 43-ата минута, а Якуб Шверчок изравни в 84-ата минута.

Разградчани изиграха слаб двубой, но въпреки това имаха достатъчно ситуации, за да спечелят срещата. Това обаче не се случи, тъй като реферът Георги Кабаков на няколко пъти ощети домакините - включително отменяйки им гол в 87-ата минута за "нарушение" на защитник на моряците срещу собствения му вратар.

Преди това съдията подмина и спорно положение в наказателното поле на варненци, когато Андраде игра с ръка, но Кабаков показа с жестове, че тя е неумишлена и не възнамерява да отсъди дузпа.

Реферът завърши поредицата си от гафове в 92-ата минута, когато показа директен червен картон на Сиисиньо, твърдейки, че бразилецът е изритал без топка Исмаил Иса. ТВ повторенията обаче показаха, че това не е така и допир между нападателя и защитника нямаше, а Иса е симулирал. В тази ситуация Сисиньо действително посегна към своя съперник и по-скоро трябваше да види жълтия цвят.

Иначе разградчани изиграха посредствен мач, в който за пореден път се видя меко казано слабата игра в защита на Сисиньо, Григоре и донякъде на Форестър. В атака орлите също не бяха на нужното ниво и логично срещнаха огромни трудности срещу бойкия тим на Черно море.

Сблъсъкът започна с опасност бе пред вратата на домакините. Андраде премина през центъра с топка в крака и подаде към Актау, който центрира опасно по земя, но Форестър изчисти преди Родриго да овладее.

Лудогорец отговори подобаващо в 12-ата минута. Недялков изведе Кешерю, който без забавяне центрира към Лукоки. Крилото на разградчани засече топката с шпагат, но Митрович демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

В 19-ата минута само късметът спаси Лудогорец от попадение в неговата врата. Актау се откъсна отляво и подаде великолепно към Исмаил Иса, но таранът на варненци не успя да засече добре топката на два метра пред вратата.

Последваха силни минути за Лудогорец, но атакуващите футболисти на орлите не завършиха добре наколко опасни атаки. Вандерсон направи самостоятелен пробив, но шутът му бе блокиран. Малко по-късно Кешерю се озова на добра позиция, но стреля високо над вратата. Последва и пропуск на Лукоки, който надбяга Актау в наказателното поле, но когато понечи да стреля с десния крак, бутна топката без да иска с левия, изпращайки я в аут.

Най-чистото положение за разградчани до този момент пропусна Марселиньо. При контатака в 34-ата минута Вандерсон изведе плеймейкъра сам срещу вратаря, но последва удар в аут.

Лежерната игра на Лудогорец, най-вече в защита, бе наказана от моряците в 43-ата минута. Тогава Григоре и Сисиньо допуснаха поредна елементарна позиционна грешка през този сезон, която костваше гол във вратата на домакините. Родриго се подготвяше да центрира отдясно, но ръмънецът демонстративно отказа да покрие Иса. Секунди по-късно дойде подаването към тарана на варненци, който не успя да засече на пет метра фронтално срещу вратата, но намиращия се на задната греда Актау, оставен непокрит от Сисиньо, прати топката в мрежата - 1:0 за Черно море

Втората част започна с голово положение пред вратата на гостите. Кешерю получи отличен пас от Сисиньо, но си поведе лошо топката и я прати в ръцете на Митрович.

В 58-ата минута Лудогорец отново се пропука в защита. Григоре сбърка пас, моряците разиграха бързо и последва подаване към Иса, който надбяга Форстър и стреля, но в аут. Секунди по-късно Кешерю не се възползва от подарък на гостуващата отбрана, която му подаде топката, но румънецът се засуети и провали атаката.

В 59-ата минута Илиев спаси шут на Андраде от 22 метра.

В 73-ата минута Кешерю центрира отляво, Митрович изпусна топката, тя тупна на земята, след което се удари в ръката на Андраде. Домакините поискаха дузпа, но реферът Георги Кабаков остана безмълвен, обяснявайки, че това е неумишлена игра с ръка.

Лудогорец стигна до равенството в 84-ата минута, когато Недялков намери резервата Шверчок в наказателното поле на гостите и полякът вкара с шут по земя от десетина метра. 

В 87-ата минута разградчани вкараха и втори гол, но реферът Кабаков го отмени, отсъждайки изключително спорно нарушение на Кешерю срещу Митрович. 

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ 1:1

0:1 Актау 43
1:1 Якуб Шверчок 84

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 4. Сисиньо, 21. Григоре, 90. Форстър, 3. Недялков, 12. Анисе, 25. Баджи, 92. Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

ЧЕРНО МОРЕ: 18. Митрович, 6. Попов, 27. Димов, 44. Хантакиас, 93. Актау, 5. Станчев, 7. Андраде, 72. Родриго, 11. Букаси, 90. Минчев, 9. Иса

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация