Левски надви Витоша и съкрати преднината на Лудогорец

18:28
Левски надви Витоша и съкрати преднината на Лудогорец

Левски победи Витоша Бистрица с 2:0 като домакин в среща от 19-я кръг на efbet Лига.  Паулиньо беше точен в 24-ата минута. Станислав Иванов удвои в 60-ата минута и така оформи крайния резултат. След този си успех сините се доближиха на пет точки от лидера Лудогорец, който вчера направи равенство 1:1 с Черно море.


Мазурек отправи първия удар в мача, който Василев без проблем спаси. В 8-ата минута Кабов стреля от фаул, след като Нашименто го фаулира, но Миятович нямаше проблем.

 

В 24-ата минута "сините" поведоха с гол на Паулиньо. Попадението дойде след отлична атака, но не и без сериозна доза късмет. Комбинация между Нашименто, Алар и Иванов завърши с подаване на младежкия национал. Бразилецът зачесе центрирането отдясно, но Василев спаси, като топката се върна в играча с №7 на Левски, който беше с гръб сред трима футболисти на Витоша, но реагира светкавично и бутна топката в мрежата.


Голът е негов седми за сезона в шампионата и трети срещу "тигрите", след като вкара два при успеха с 4:0 през лятото. Четири минути по-късно красиваа атака на Левски не завърши с гол, тъй като Мазурек прати топката над вратата. Алар финтира бранител на Витоша и подаде на аржентинеца, който сам срещу вратата стреля високо.


Пет минути след това Алар се освободи добре от отбраната и стреля фронтално срещу Василев, но младият вратар с отличен рефлекс изби в корнер.


По-добрата игра на "сините" продължи до почивката. Голови положения обаче липсваха. Единствено Атанас Кабов опитвашеда тормози домакините, които имаха 77% владеена на топката.


Втората част започна със запалени факли в Сектор "Б", от които димът още повече наруши видимостта на "Герена", където падна и мъгла. На терена нещата не се промениха. Левски атакуваше и играеше с топката, а гостите се бранеха в своята половина с девет полеви играчи. Алар пропусна в 49-ата минута, Паулиньо също можеше да се разпише в 58-ата минута. Василев обаче спаси. Две минути по-късно Станислав Иванов вкара своя осми гол в шампионата през тази кампания и общо 10-и гол в елита на България.


Това се случи, след като Живко Миланов центрира отляво, а Василев при опита да пресече центрирането прати топката в краката на връхлитащия Иванов.


Насиру Мохамед влезе на мястото на Нашименто, а в 69-ата минута Алар направи невероятен пропуск. Поредният пробив на Миланов завърши с подаване към австриеца, който от пет метра прати топката високо над вратата, като пропусна пореден шанс да се разпише.


"Сините" продължиха да имат инициативата, но оборотите паднаха. Иванов удари гредата, но и да беше се разписал попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като бе в положение на засада.


В 84-ата минута Станислав Костов се завърна в игра под аплодисментите на публиката. Голмайсторът на първенството не бе играл от първи август тази година, след което претърпя операция и се възстановяване няколко месеца.


efbet Лига - 19 кръг:


ЛЕВСКИ - ВИТОША (БИСТРИЦА) 2:0

1:0 Паулиньо (24)
2:0 Иванов (60)


ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Ивайло Найденов, Мартин Райнов, Филипе Нашименто, Станислав Иванов, Франко Мазурек, Паулиньо, Дени Алар
Старши треньор: П. Хубчев


ВИТОША (5-4-1): Християн Василев, Румен Гьонов, Евгени Зюмбулев, Тодор Гочев, Кристиян Кочилов, Александер Христев, Лъчезар Котев, Георги Купенов, Четин Садула, Запро Динев, Атанас Кабов
Старши треньор: Е. Енгибаров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация