О‘Съливан: Аз съм Джеф Безос на снукъра!

16:22
О‘Съливан: Аз съм Джеф Безос на снукъра!

Рони О‘Съливан сподели, че е свалил напрежението от себе си край зеленото сукно, разнообразявайки собствените си бизнес интереси – също както основателя на Амазон и мултимилиардер Джеф Безос.

О‘Съливан е петкратен световен шампион, но и автор на три криминални новели, две автобиографии и книга за хранене, озаглавена „На върха на играта ти“. 44-годишният състезател е фаворит почти винаги, когато влезе в залата, точно както ще бъде и когато се изправи по-късно срещу Доминик Дейл в първия кръг на Скотиш Оупън, но споделя, че не се страхува от евентуално отпадане днес, защото снукърът не е единственият му интерес.

„Успях да се разнообразя в последно време и започнах да поглеждам и извън снукъра. Всичко, което правих досега, бе да играя снукър и по един или друг начин подхождах към спорта, както Джеф Безос подхожда към бизнеса. Той бе най-успешният бизнесмен в света. Аз се превърнах в най-успешния играч на снукър на планетата. И двамата имаме сходни качества, които ни правят успешни и си мисля, че трябва да приложа това и в други сфери от живота ми като бягането и готвенето. Аз съм от този тип хора, които си казват „Ако искам да го направя, трябва да го направя по най-добрия възможен начин“ и мисля, че с тази настройка, човек може да постигне много неща. Така че, разнообразявайки се и поглеждайки към други занимания, осъзнах, че има много повече неща в живота на човек от това просто да играе снукър“, започна той.

О‘Съливан е един от най-успешните играчи в историята на снукъра с повече от 11 млн. паунда от наградни фондове, спечелени по време на кариерата, които не включват приходите му от други проекти извън спорта. Шампионът тази седмица в Глазгоу ще прибере чек от 70 000 паунда и О‘Съливан е един от фаворитите за трофея, ако се представи на ниво в турнира. „Нямам особени очаквания за надпреварата. Мисля, че ранните мачове са най-трудните сега. Веднъж стигнеш ли до фазата на 1/16-финалите, 1/8-финалите, може спокойно да усетиш, че си всъщност в турнира. Но в ранните кръгове се опитваш да запазиш максимално сили и енергия, като не мислиш толкова за надпреварата до, може би, сряда или четвъртък“, завърши „Ракетата“.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация