Лудогорец илиза за победа срещу Ференцварош

16:09
Лудогорец илиза за победа срещу Ференцварош

Треньорът на Лудогорец Алекси Желязков обяви, че отборът ще играе единствено за победа в утрешния решаващ мач с унгарския Ференцварош в турнира Лига Европа, въпреки че и равенство гарантира класирането. Според него, подобно ще бъде поведението на Ференцварош, защото тях пък ги устройва единствено победа. Двубоят в Разград е в четвъртък от 22:00 часа.

"Състоянието и точковият актив на отборите предполага, че Ференцварош ги устройва единствено победа. А как ще се опитат да я постигнат- дали ще чакат своя шанс в последните минути, дали ще тръгнат от първата минута в атаки, това ще си бъде тяхната стратегия. Ние сме готови и за едното, и за другото, за да отговорим на Ференцварош. Ние сме по-добрият отбор, нашите играчи са участвали в доста такива мачове, това е и нашият плюс, опитът на футболистите ни". каза Алекси Желязков.

На въпрос дали Лудогорец ще мисли и за равенство, което също дава класиране напред, помощникът на Станислав Генчев отговори: "Моят опит като треньор показва, че никога даден отбор с някаква цел, и да го устройват два знака като краен изход, ще се откаже от победата. Аз не мога да си представя как даден треньор може да направи така, че отборът му да играе за равенство. Ние ще играем за победа, нас ни устройва единствено победата".

Лудогорец и Ференцварош натрупаха доста мачове по между си, но именно зелените от Будапеща спряха българския шампион по пътя му към Шампионската лига. В първия мач от Лига Европа в Будапеща пък "орлите" спечелиха с 3:0. Така на преден план излиза въпросът дали утрешната среща ще мине под знака на реваншизма.

"Няма никакъв реваншизъм. Аз ще бъда доволен да постигнем резултат, който ще ни позволи да излезем от групата. Това е.
"Иначе двата отбора се познават доста добре, вече ще стане четвърти мач, който ще изиграят утре. Едва ли двата отбора ще успеем един друг. Така че се съмнявам дали ще има изненади. Според мене, във всеки един отбор, когато мине мачът и той остане в историята, се гледа напред. Така че ако ние търсим реванш за отпадането от Шампионската лига, те също може да търсят такъв за 0:3 на свой терен в първия ни мач в групата. Залогът е доста голям, целта е голяма. Предполагам, че и двата отбора ще бъдат фокусирани върху това", добави Желязков.

Футболистът на Лудогорец Георги Терзиев също гарантира, че отборът няма да играе за равенство.

"Няма как да играем за равен, въпреки че ни устройва - заяви Терзиев. - Нашата цел е победата над Ференцварош и ние ще я преследваме от първата минута. Изиграхме доста мачове срещу Ференцварош. Анализирали сме ги подробно. Те нас също. Няма с какво да се изненадаме. Мачът като цяло в тактическо отношение няма да е по-различен от предишните двубои с Ференцварош".

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация