Египет и Камерун допълниха голямото каре

10:31
Египет и Камерун допълниха голямото каре
Настоящият шампион на Африка, Египет продължи победния си ход по пътя към защита на титлата побеждавайки с два на един отбора на Ангола.

Интересното е, че всичките попадения паднаха още през първото полувреме, а след почивката събитията не бяха толкова интересни. Резултатът бе открит още в двадесет и третата минута, когато Абдел изпълни единадесет метров наказателен удар и така Египет поведе.

Ангола отговори бързо, като само три минути по-късно изравни, благодарение на Манушо. С оглед играта до момента, резултатът бе съвсем логичен.

Все пак по-голямата класа, а и опит на "фараоните" си каза думата и на почивката те се оттеглиха с гол преднина, след като Заки реализира за два на един в тридесет и осмата минута. При този резултат завърши и двубоя и така Египет се превърна в третия полуфиналист на шампионата.

В другия четвъртфинал се изправиха отборите на Камерун и Тунис. Крайно интересен се оказа този двубой, изпъстрен с цели пет попадения, като радостта в края бе за Ето\'О и компания.

Редовното време завърши при равенство - два на два, след като голове за своите отбори вкараха съответно Мбия и Джереми (Камерун), както и Бен Саада и Чикхаоуи за Тунис.

Още в третата минута на първото продължение Мбия вкара второто си попадение в мача и по този начин класира своя отбор в следващата фаза.

Така на полуфиналите се срещат двойките: Кот Д\'Ивоар - Египет и Камерун - Гана

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация