Реал Мадрид демонстрира характер на "Местая" (видео)

00:00
Реал Мадрид демонстрира характер на "Местая" (видео)

Валенсия и Реал Мадрид завършиха при 1:1 в схватка от 17-ия кръг на Ла Лига. Карлос Солер реализира в 78-ата минута, а Карим Бензема изравни в 95-ата. Основна заслуга за попадението на френския стрелец имаше Тибо Куртоа, който секунди по-рано нанесе много опасен удар с глава. След ремито “лос меренгес” остават на втора позиция, с равни точки с Барселона, три дни преди дуела на “Камп Ноу”.


От началото на двубоя гостите от "Сантиаго Бернабеу" овладяха инициативата и наложиха своя игрови ритъм. В шестата минута Валверде направи двойно подаване с Бензема, след което отправи “бомба” от 19 метра. Топката беше насочена много добре, но вратарят Хауме Доменеч изби майсторски. В десетата Бензема получи в наказателното поле, обърна се без съпротива и шутира - в ръцете на вратаря. В 12-ата Тони Кроос стреля мощно от 23 метра и стражът на "лос че" отново се разтегна, за да избие.


В 14-ата Начо Фернандес центрира отляво, Бензема насочи с глава и сантиметри не му достигнаха да порази целта. В 17-ата Феран Торес създаде първата добра ситуация пред вратата на Тибо Куртоа. Младият халф показа чудесна техника срещу Рафаел Варан и нанесе точен удар по земя - в ръцете на вратаря. В 20-ата Даниел Карвахал центрира към далечната греда, където Родриго стреля с глава - стражът не се затрудни.


В 35-ата Хосе Гая центрира отляво, Феран Торес изпревари и Варан, и Куртоа, но стреля с глава малко над гредата. Като цяло тимът на Зинедин Зидан изигра силно първо полувреме, овладя центъра на терена и пресираше много успешно. Към края на полувремето "прилепите" също създадоха някои добри ситуации най-вече чрез 19-годишния си талант Феран Торес.


Второто полувреме започна със страхотен шанс за домакините. Преди да е изминала и минута Серхио Рамос се подхлъзна и не успя да покрие връхлитащия Феран Торес. Младият халф изскочи сам срещу Куртоа след прекрасно подаване на Родриго Морено, но не си поведе докрай прецизно и стреля в крака на белгийския вратар.


Домакините играеха по-често топката в сравнение с първата част и по-често показваха остро в предни позиции. В 66-ата "бланкинегрос" изградиха чудесна акция отляво посредством двойно подаване. Последва много коварно центриране по земя, което елиминира защитниците, но мъничко не достигна на Родриго да изпревари Куртоа.
В 69-ата Зидан пусна в игра Гарет Бейл и Винисиус Жуниор с цел освежаване на нападението. В 73-ата високата преса на гостите им донесе опасна контра. Карим Бензема сбърка с подаването към Винисиус. В 78-ата Даниел Вас изпревари Начо за висока топка, атаката на валенсианци отдясно получи неонходимата острота. Бившият играч на Селта много хитро пусна топката в "мъртва зона", Варан не стигна до топката, а свободният Солер реализира от шест метра за 1:0. Две минути по-късно Бейл не стреля прецизно при чудесна възможност от пряк свободен удар. В 90-ата съдията сгреши и извади жълт картон на Валверде, въпреки че нямаше контакт. След консултация с ВАР реферът даде картона не на уругваеца, а на Лука Йович. В 95-ата включилият се при корнер Куртоа се извиси и стреля с глава, вратарят спаси, получи се суматоха и Бензема успя да реализира от пет метра за крайното 1:1.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация