Мач от Ла лига 2 беше прекратен заради нацистки скандирания (видео)

12:36
Мач от Ла лига 2 беше прекратен заради нацистки скандирания (видео)

Мач от испанската Ла лига 2 беше прекратен заради нацистки скандирания към украинския футболист Роман Зозуля. Срещата между Райо Валекано и Албасете, където играе украинският нападател, беше прекратена при резултат 0:0 по решение на съдията, тъй като агитката на домакините скандираше "Зозуля ти си нацист!".

С изявление на Футболната лига на Испания се изказва подкрепа към решението на съдията Хосе Антонио Лопес Тока, който преди това се е консултирал с двата отбора и те са подкрепили като протест срещу неуважителното и обидно отношение. Срещата приключи преждевременно в 45-ата минута при нулево равенство, а секунди по-рано беше отстранен с червен картон Еди Силвестър от Албасете.

30-годишният украински национал изкара съвсем кратък период в Райо Валекано като преотстъпен от Бетис. Но феновете на Райо са известни като крайни комунисти и русофили, поради което не приеха патриотичната дейност на футболиста извън терена. Зозуля оказва финансова и морална помощ на украинската армия, която се бие в Донбас срещу руските части, маскирани като местно опълчение. Всичко това накара феновете от работническия мадридски квартал Вайекас да го определят като човек с десни политически възгледи.

Бетис преотсъпи Роман Зозуля на Райо през февруари 2017-а година, но след скандала там, когато беше изгонен буквално от публиката, договорът му и със зелено-белите беше прекратен. Той премина като свободен агент в Албасете, а до момента не е имало такива проблеми.

"Ние сме готови да доиграем мача, ако се осигурят подходящите условия за това. Зозуля беше много наранен, ситуацията беше обидна за него. Обвиняват го в нещо, което не е. Очите му се напълниха със сълни. Откакто е в нашата съблекалня ви гарантирам, че е приятел с всички и е страхотно момче, каза вицепрезидентът на Албасете Виктор Варела пред сайта 5maseldescuento.es.

И двата отбора са в средата на таблицата на Ла лига 2 и за момента не показват признаци да се борят за промоция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация