Постна продукция в дербито Барса - Реал (видео)

13:07
Постна продукция в дербито Барса - Реал (видео)

Отборите на Барселона и Реал Мадрид завъртяха 0:0 в отложен дуел от десетия кръг на Ла Лига. Гостите от "Сантиаго Бернабеу" нагледно имаха преимущество, особено през първата част. Това е първо Класико без гол от 17 години насам. След ремито двата тима остават на върха в Примера, като “лос кулес” са първи заради по-добра голова разлика.

Гостите на два пъти имаха претенции за дузпи, като по-скоро имаше такива. Според съдийските анализатори на Marca и AS дузпите са кристални. Въпросът е защо ВАР не прегледа ситуациите.

Лионел Меси, Луис Суарес и Антоан Гризман очаквано оформиха тройката в атака. Сержи Роберто влиза в халфовата линия до Иван Ракитич и Френки де Йонг. Първоначално каталунският клуб предложи състав със Серхио Бускетс, но минути по-късно техническата грешка беше поправена и на негово място влезе хърватският халф. Нелсон Семедо и Жорди Алба пък заемат местата на крайните защитници.

Зинедин Зидан заложи на 4-4-2, пускайки Гарет Бейл като партньор на Карим Бензема в атака. Лука Модрич е оставен на пейката за сметка на Федерико Валверде. Иско влиза като четвърти полузащитник. Ферлан Менди замени контузения Марсело на поста на левия защитник.

Срещата стартира с по-продължително владение на каталунците, но това бързо се промени. Гостите от "Сантиаго Бернабеу" упражниха висока преса, а след десетата минута започнаха да владеят по-често от съперника и това беше факт през огромно периоди от полувремето. В четвъртата минута Меси възхити с великолепен диагонален пас към набралия скорост Жорди Алба. Левият бек изскочи зад защитата и веднага потърси подаване към Луис Суарес, като уругваецът не успя да овладее.

В десетата минута Иско чукна с пета към Бензема, падайки. Френският нападател нанесе удар от 18 метра - в ръцете на Марк-Андре тер Стеген. В 17-ата защитата на “лос кулес” не се подреди добре при изпълнение на корнер, Каземиро нанесе удар с глава и Жерард Пике изби от голлинията. Гостите от "Сантиаго Бернабеу" играеха по-настойчиво и топката много често се движеше от техните крака. В 20-ата Ракитич задържа Варан при корнер, но съдията Ернандес Ернандес сметна, че няма нарушение на правилата.

В 26-ата Каземиро шутира от 25 метра, много коварно - Тер Стеген плонжира и изби. Секунди по-рано вратарят беше избил с крак след остро подаване на Бензема.

В 31-ата каталунците се измъкнаха от високата преса на мадридчани и след това внесоха скорост в атаката си. Жорди Алба центрира отляво за включилия се Сержи Роберто. Тибо Куртоа изби, Меси опита добавка от разстояние, но Рафаел Варан успя да избие пред голлинията. Секунди по-късно Феде Валверде нанесе зрелищен удар от въздуха и топката профуча много опасно покрай гредата. В 39-ата "блаугранас" се измъкнаха от пресата и създадоха остра атака. Сержи Роберто получи свободен отдясно, пусна за Луис Суарес, който не успя да центрира от наказателното поле, блокиран от Варан.

В 41-ата Меси пусна чудесна висока топка за Алба, който насочи с едно докосване от въздуха - покрай далечната греда. В 44-ата Валверде отправи още една "бомба" от въздуха. Ударът от 18 метра беше точен, но Тер Стеген улови сигурно. Секунди по-късно Меси показа вълшебство в средата на терена, топката стигна до Гризман отляво, той обърна към далечната греда за Суарес, който потърси подаване, но топката премина без никой да я засече. Като цяло "лос бланкос" бяха доста по-настойчивият тим през първата част и по-често атакуваха. Статистиката след края на първото полувреме отчете цели 12 удари от футболисти на Реал и едва три в графата на Барса.

И второто полувреме започна с агресивна игра на Мадрид. В 55-ата Ернесто Валверде извади Нелсон Семедо и пусна Артуро Видал, премествайки Сержи Роберто като бек. В 60-ата барселонци създадоха две положения за една атака. Гризман си помогна с ръка при преодоляването на Карвахал, но това остана скрито за съдията. Меси не успя да уцели топката от чудесна позиция, а десетина секунди по-късно и Луис Суарес се размина с удара от брилянтна позиция. Все пак дори да имаше попадение след намеса на ВАР то би трябвало да не бъде зачетено заради играта с ръка.

В 69-ата Валверде напредна при числено предимство в атака. Уругвайският халф потърси подаване към границата на наказателното поле, където Артуро Видал действа съобразитено. Чилиецът си помогна с ръка, но при рикошет, което занули шансовете за нарушение. В 72-ата Френки де Йонг се включи в нападение, направи двойно подаване и шутира по земя - Куртоа се справи.

Минута по-късно Менди се измъкна отляво и подаде към Бейл, успоредно на голлинията, а уелсецът вкара. Флагът на страничния рефер обаче беше вдигнат. ВАР потвърди, че има засада. В 74-ата домакините организираха много опасно нападение, Меси и Видал така не намериха позиции за шут от наказателното поле. В крайна сметка топката стигна до Суарес, чийто изстрел беше доста неточен.

В 80-ата Зидан пусна Родриго и Лука Модрич, изваждайки Иско и Валверде. В 83-ата в игра за "лос кулес" се появи 17-годишният Ансу Фати. В 87-ата Луис Суарес се пребори за висока топка корнер, ала стреля покрай гредата.

В крайна сметка двата тима не се излъгаха, като остана впечатлението, че домакините трябва да са по-доволни от равенството, след като по-трудно противодействаха на своя съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация