С два късни гола Байерн повали Волфсбург в Мюнхен (видео)

18:18
С два късни гола Байерн повали Волфсбург в Мюнхен (видео)

Шампионът Байерн (Мюнхен) ще посрещне новата година на 4 точки от върха в Бундеслигата, след като в последния есенен кръг не успя да съкрати изоставането си от РБ (Лайпциг). Баварците много трудно надвиха Волфсбург с 2:0 у дома, а по същото време с успех се поздрави и Разенбалшпорт - 3:1 над Аугсбург.


Феновете на мюнхенския колос преживяха дежавю от срещата с Фрайбург в сряда, когато успехът дойде след голове на юношата Джошуа Зиркзее и Серж Гнабри. Същото се случи и днес, като 18-годишният холандец отново се разписа минути след влизането си в игра - в 86-ата, а малко след това Гнабри нанесе окончателния удар - в 89-ата минута.

 

Играчите на Ханзи Флик бяха далеч от най-силните си игри този полусезон и нямаше да е незаслужено, ако Волфсбург си тръгне поне с точка. “Вълците” се защитаваха перферктно до тази 86-ата минута, когато падна първото попадение. Роберт Левандовски не беше на висота, но за сметка на това Гнабри се раздаде. Гостите имаха няколко възможности, а най-добрата им беше в 16-ата, когато Феликс Клаус пропусна сам срещу Мануел Нойер. Така Волфсбург остава девети преди изиграването на останалите двубои. 

 

Вратарят на гостите Коен Кастеелс направи първото си важно спасяване в 12-ата минута след удар на Иван Перишич с глава.
Волфсбург беше на косъм от гола в 16-ата минута, когато Феликс Клаус излезе сам срещу Мануел Нойер, но капитанът на домакините отрази.
Това обаче беше една от малкото възможности пред мрежата на Нойер, защото Байерн владееше играта. В 22-ата Дейвид Алаба изпълни отлично пряк-свободен удар, който Кастеелс спаси. Четири по-късно Томас Мюлер насочи кълбото към долния ляв ъгъл, но и сега белгийският страж беше на мястото си.
В 29-ата и Гнабри не успя да преодолее Кастеелс.

Мюнхенци не спираха да търсят попадението, но и Филипе Коутиньо демонстрира неточен мерник, след като в 41-вата шутира над гредата.

В ответната атака Арнолд стреля много опасно и Нойер нямаше какво да стори, но за негов късмет кълбото профуча в аут.

В края на полувремето Хави Мартинес получи контузия и беше заменен от Боатенг.

Веднага след почивката Йошуа Кимих получи жълт картон за опасна игра и ще бъде наказан за следващия мач. Играчите на Волфсбург бяха по-смели в действията си и се стараеха да изнесат играта в центъра. В 53-ата Коутиньо получи възможност да шутира от около 23 метра, но и този път Коен Кастеелс се справи.

В 60-ата защитникът на Волфсбург Кевин Мбабу се измъкна зад последния в защитата в червено, но с лекота беше застигнат, преди да успее да отправи удар. При последвалата контраатака Мюлер за малко да получи топката в идеална позиция на метри от мрежата на съперника, като Жером Русийон направи важно изчистване.

Байерн обаче загуби остротата в атаките си и постепенно "вълците" започнаха да поглеждат напред. Вегхорст се появи в игра и това улесни атаките. Така в 81-вата холандецът подаде към Арнолд, който не беше далеч от попадението.

В 83-ата Зиркзее дебютира на "Алианц Арена" в среща от Бундеслигата и три минути по-късно вдигна трибуните на крака, след като прониза Кастеелс за 1:0.

 

Три минути по-късно Левандовски асистира на Гнабри за крайното 2:0.

Шампионатът в Бундеслигата се подновява на 17 януари.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация