Кристоферсен се качи на върха след триумф в Алта Бадия

17:17
Кристоферсен се качи на върха след триумф в Алта Бадия

Действащият световен шампион Хенрик Кристоферсен запази хладнокръвие и триумфира в гигантския слалом в италианския зимен курорт Алта Бадия – резултат, след който той се изкачи на върха в генералното класиране за Световната купа.

25-годишният норвежец, който е и олимпийски сребърен медалист в дисциплината, завърши с общо време от двата манша 1:57.33 сек. Втори остана французинът Сиприен Сарасен, който бе най-бърз във втория манш и се изкачи с цели 20 позиции, за да завърши на почетната стълбичка. Трети се нареди словенецът Жан Кранйец, подобно на сезон 2017/18.

Кристоферсен поведе голяма група от норвежки скиори, като четирима от тях намериха място в топ 11, включително и лидерът от първия манш Лейф-Кристиан Нестволд-Хауген, който остана именно 11-и след разочароващо второ каране. Французинът Алекси Пинтуро, който спечели слалома във Вал д‘Изер миналия уикенд, подели осмата позиция, на +0.92 сек от победителя.

Пинтуро е вече трети в генералното класиране за Световната купа, зад австриеца Винсент Крихмайер, победител в супергигантския слалом във Вал Гардена в петък, и Кристоферсен, чиито 100 точки от успеха в Алта Бадия го изстреляха на първото място с актив от 343 пункта, на 31 пред австриеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация