Шьостром гарантира титлата за Energy Standard в ISL

17:20
Шьостром гарантира титлата за Energy Standard в ISL

Успех в елиминационните серии на Сара Шьостром, както и завършек на втора позиция за Флоран Манаду при мъжете, бе достатъчен за титлата на нейния тим Energy Standard в дебютното издание на Международната лига по плуване (ISL).

Отборът надигра в крайното класиране London Roar с 9.5 точки, който водеше през по-голямата част от втория ден на финалите в Лас Вегас, благодарение на победи от Ема Маккион на 200 м свободен стил при жените, Адам Пийти на 100 м бруст при мъжете, Джеймс Гай на 400 м свободен стил при мъжете, Мина Адертън на 100 м гръб при жените и Сидни Пикрем на 200 м съчетано отново при дамите. Но силен завършек на деня бе това, което осигури триумфа за Energy Standard, който приключи дебютния сезон на ISL без загуба.

Шьостром грабна наградата и за „Най-полезен състезател“ в съревнованието, приключвайки със стил с две втори места на 100 м свободен стил и 50 м бътерфлай. „Това значи много за мен, толкова съм горда от отбора. Невероятно е да спечелиш първата титла от Международната лига. Изключително щастлива съм – първо, да спечеля титлата с моя тим, но и наградата за „Най-полезен състезател“, чувството е неописуемо“, разкри шведката. Cali Condors останаха трети в крайното подреждане, а американецът Кейлъб Дресел завърши втори след Шьостром в борбата за „Най-полезен състезател“.

Междувременно стана ясно, че Токио и Торонто ще се включат в надпреварата през следващата година. Четирикратният олимпийски шампион Косуке Китаджима ще създаде новия клуб в Токио, докато Робърт Кент ще изведе тима от Торонто. Те ще се присъединят към европейските клубове Aqua Centurions, Energy Standard, Iron и London Roar, както и американските – Cali Condors, DC Trident, LA Current и NY Breakers. „Щастлив и развълнуван съм от това, че ще бъда част от издигането на плуването до нови измерения в глобален мащаб“, каза Китаджима в свое изявление.

Сезон 2020-21 в ISL ще се проведе от септември до април с 27 сблъсъка, включително редовен сезон, плейофи и финал. „Международната лига по плуване трябва да бъде глобален феномен, но нашето развитие трябва да е устойчиво, така че сме щастливи да обявим, че един от нашите два нови клуба за следващия сезон ще бъде в Токио – глобалната столица на спорта през 2020. Япония е една от водещите нации в плуването с голяма фенска база, така че очакваме да видим един много конкурентен състав и много привърженици да са развълнувани от нашите планове“, разкри основателят на ISL Константин Григоришин. Сегашният член на лигата от Япония Даия Сето постави световен рекорд на 400 м съчетано по време на финалите в Лас Вегас в петък. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация