10 необичайни истории от света на спорта през 2019

14:55
10 необичайни истории от света на спорта през 2019

Диви животни, които пречат на провеждането на футболен мач, дамското бельо като форма на протест и опасност за кокошките по хърватските стадиони. АФП прави обзор на десет от най-необичайните истории от света на спорта за 2019 година.

1. Първият съдийски сигнал на мач от шотландското първенство трябваше да бъде отложен, след като стадо диви елени бе оставило екскременти по целия терен. „Теренът е наводнен и покрит с изпражнения на елени“, съобщиха в Туитър от Нейрн Каунти преди мача си с Форт Уилям от Лига Хайлендс през април. В крайна сметка двубоят се проведе и Нейрн Каунти спечели с 6:2, нанасяйки 29-та загуба в 31 мача на Форт Уилям през сезона.

2. Сю Бейкър спечели титлата на Ролан Гарос през 1976 година и е определяна за последната британска шампионка на сингъл на Откритото първенство на Франция. Зорък фотограф обаче постави това твърдение под съмнение. Ела Линг улови на кадър, че на трофея Сюзан Ленглен до името на Бейкър е написано „Австралия“. „Все си мислех, че Сю Бейкър е британка, да не би очите ми да ме лъжат? Как може никой да не е забелязал“. Оказа се, че грешката присъства на трофея от 43 години.

3. Собственикът на гръцкия баскетболен Панатинайкос Димитрис Янакопулос бе глобен с 3000 евро, след като остави червено дамско бельо на скамейката на големия съперник Олимпиакос преди мач между двата тима. „Това действие опозори нашия спорт“, заяви съдията, който наложи глобата. Янакопулос прибегна до необичайния ход, след като отборът на Олимпиакос, чийто екип е червен, не се яви за мач между двата отбора през февруари.

4. Играчите на Веракрус стояха неподвижно по терена в първите минути на мача си с Тигрес от мексиканския елит, позволявайки на съперника си да отбележи два безпроблемни гола. Нетрадиционните действия на футболистите на Веракрус бяха протест за неизплатени заплати. Според играчите на Веракрус, те са имали устна уговорка със съперниците си да уважат техния протест и също да стоят неподвижно по терена, но Едуардо Варгас и Андре-Пиер Жиняк се възползваха от ситуацията, за да се разпишат в първите три минути. „Те знаеха какво ще направим ние“, коментира защитникът на Веракрус Карлос Салсидо. Тигрес спечели мача с 3:1.

5. Британецът Люис Хамилтън имаше страхотна година, след като продължи доминацията си във Формула 1 и спечели шеста световна титла. Британецът обаче трябваше да плати сериозна цена за успеха. 34-годишният Хамилтън е получил предложение за роля в продължението на култовия филм „Топ Гън“, което носи подзаглавието „Маверик“. Той обаче е отклонил офертата, за да се концентрира върху битката за титлата във Формула 1.

6. Британският голфър Еди Пепърел трябваше да прекрати преждевременно участието си в Откритото първенство на Турция, след като изхаби запаса си от топки. Още на четвъртата дупка от игрището Пепърел изпрати пет поредни топки във водното препятствие, след което си взе довиждане с другите голфъри и си тръгна.

7. Въвеждането на ВАР във Висшата лига изчисти част от спорните ситуации в мачовете, но употребата на системата на върви особено гладко. В мача на Ливърпул с Астън Вила гол на Роберто Фирмино бе отменен за засада, след като системата за видеоповторения отсъди, че „подмишницата“ на бразилеца е със съвсем малко след последния защитник на Вила. „Червените“ все пак стигнаха до късен обрат, за да спечелят мача, но Клоп не подмина ситуацията. „Не е хубаво, че се смеем на това, някой мениджър може да изгуби работата си заради нещо такова“, заяви германецът.

8. Хърватски футболист получи червен картон, след като уби кокошка по време на мач от долните дивизии. Иван Газдек от тима на НК Йеленград се опита да изгони нахлули на терена кокошки, като изрита една и я запрати над оградата. Газдек твърдеше, че не е искал да нарани кокошката, но съдията не му прости и му показа червен картон.

9. През октомври отборът на Националната футболна лига Ню Орлийнс Сейнтс (б.р. Светци) получи изненадваща подкрепа от Папа Франциск. Папата обяви имената на петима нови светци в Туитър и написа: „Днес благодарим на Бога и новите петима светци“, като използва хаштаг #Сейнтс. Тъй като отборът използва същия хаштаг Туитър автоматично добави логото на тима към съобщението на папата. „И това ако не е благословия!“, възкликна испанският играч на Ню Орлийнс Алекс Ансалоне.

10. Мач от Световното първенство по крикет в Дърам, Великобритания бе прекратен, след като рояк оси нападна играчите на Южна Африка и Шри Ланка и ги принуди да търсят прикритие. „Изглеждаше все едно някой е минал с картечница през всички играчи и сега те лежат на земята“, заяви капитанът на Южна Африка Фаф дю Плеси. „Никой не е достатъчно смел, когато рояк оси те нападне. Аз съм смел, но не толкова смел“, допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация