Монако отново уволни Жардим

13:34
Монако отново уволни Жардим

Монако уволни старши треньора Леонардо Жардим за втори път в рамките на 14 месеца и назначи на негово място бившия селекционер на Испания Роберт Морено. Жардим се завърна начело на монегаските през януари и успя да спаси тима през миналия сезон след неуспешния период на Тиенри Анри. Той оставя тима от Княжеството на седма позиция във френската Лига 1 и на 17 точки от лидера Пари Сен Жермен.

„Бихме искали да благодарим на Леонардо Жардим за неговата работа и успехи в клуба през последните години. Той и неговият щаб успяха да запазят мястото на Монако в лигата през миналия сезон и успяха да върнат отбора там, където му е мястото. Пожелаваме му късмет за в бъдеще. Ние имаме голяма вяра в Роберт Морено и неговите способности да успее в клуба. Посрещаме го с добре дошъл“, заяви в изявление вицепрезидентът на Монако Олег Петров.

42-годишният Морено класира Испания за Европейското първенство следващото лято, но напусна поста си, след като Луис Енркие се завърна начело на „Ла Роха” през ноември. Морено беше помощник на Енрике, който се оттегли през юни, за да прекара повече време с болната си дъщеричка. Бившият наставник на Барселона се завърна и обяви, че не иска да работи повече с досегашния си асистент, който е нелоялен. Самият Морено изрази разочарованието си, че няма да води Испания на Евро 2020. В Монако той за първи път ще бъде старши треньор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация