Ливърпул с десета поредна победа във Висшата лига (видео)

20:45
Ливърпул с десета поредна победа във Висшата лига (видео)

Ливърпул записа десета поредна победа в първенство, след като надделя с 1:0 над Уулвърхамптън на "Анфийлд". Мърсисайдци трябваше да се потрудят срещу тима на Нуно Еспирито Санто, който бе сериозно предизвикателство. Единственото попадение в мача реализира Садио Мане в 42-ата минута. В самия край на първата част гол на "вълците" бе отменен след разглеждане с ВАР.

 

Тимът на Юрген Клоп записа 50-ти пореден домакински мач в първенството без загуба. Само два отбора са го правили преди това - Челси (86 мача между 2004 и 2008 г.) и Ливърпул (63 в периода 1978-1980). Освен това мърсисайдци записаха 17-а поредна победа във Висшата лига като домакин. Те са спечелили 27 от последните си 28 шампионатни срещи.

 

"Червените" ще започнат 2020 г. с преднина от 13 точки пред втория Лестър, като са изиграли мач по-малко. Днес те играха с емблемата на световен клубен шампион на екипите си за първи път, а това ще е и едиственият път в първенството.

 

Ливърпул започна в типичния си стил, като от самото начало заигра на високи обороти и обсади вратата на съперника. Още в четвъртата минута Салах засече остро подаване на Александър-Арнолд. Египтянинът бе на отлична позиция, но прати топката над вратата. По-късно отново той бе изведен в наказателното поле. И двата му опита да стреля бяха блокирани, но и преди това му бе свирена засада.

Постепенно Уулвс започна да играе малко повече с топката и изнесе играта. Това обаче позволяваше на домакините да правят бързи атаки. При една от тях Мане отклони топката с глава към Салах, който стреля от воле, но ударът не бе силен и отиде право в ръцете на Патрисио.


Неуверена намеса на Алисон можеше да даде възможност на гостите, но подаването на Моутиньо се отклони от Нето и не се стигна до удар. Положенията пред другата врата продължаваха. Изстрел на Мане бе блокиран, а удар с глава на Фирмино мина покрай вратата.

Мърсисайдци дочакаха своя момент три минути преди почивката. Тогава Лалана отклони дълго подаване на пътя на Мане и той прати топката в мрежата. Ситуацията бе разглеждана няколко минути със системата за видео повторения, като съдиите проверяваха дали Лалана е играл с ръка и дали Мане е в засада. След проверката попадението бе признато и Ливърпул поведе.

 

Играчите на Уулвс протестираха заради решението, но това не им попречи да опитат веднага да отговорят. В добавеното време на първата част те успяха да стигнат до гол. Джони бе изведен от Моутиньо отдясно, а той опита да намери съотборник в наказателното поле. Защитата на "червените" не успя да реагира, топката стигна до Педро Нето и с хубав удар той я прати в мрежата. Последва ново разглеждане с ВАР и попадението бе отменено заради засада на Джони, която бе в милиметри.

 


"Вълците" започнаха силно второто полувреме и имаха предимство в началото. Те обаче не създаваха реални опасности пред Алисон. В играта на Ливърпул пък нямаше особен ритъм.

След половин час игра пред Фирмино се откри възможност, но той стреля над вратата. Една от редките грешки на Ван Дайк позволи на Жота да се освободи на добра позиция. Той стреля силно, но Алисон бе на мястото си и изби. Секунди по-късно бразилският вратар отново трябваше да се намесва.

Играта бе накъсана, а двамата треньори опитаха да освежат отборите си с някои смени. В игра за Уулвс се появи Адама Траоре, който бе блестящ срещу Манчестър Сити преди два дни. Клоп пусна Кейта на мястото на Лалана, който имаше основен принос за гола, но като цяло не се отличи с нещо особено.

 

И в двата отбора се усещаше умора, което доведе до повече грешки. Влезлият като резерва Раул Хименес успя да овладее дълго подаване на Сайс и стреля, но след рикошет топката мина над вратата.

Две минути преди края добра комбинация на гостите завърши с много неточен удар на Моутиньо. При следващата атака отново се откри възможност за изстрел, този път пред Сайс, но и той прати топката много над вратата. Към края Уулвърхамптън бе по-агресивен в търсене на равенството, а домакините основно пазеха преднината си. В 92-ата минута Винагр се измъкна от Александър-Арнолд и изстрелът му от малък ъгъл не намери целта.


ЛИВЪРПУЛ - УУЛВС 1:0


1:0 - Мане (42)


ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Лалана, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане


УУЛВС: Патрисио, Дендонкър, Коуди, Бенет, Килман, Невеш, Моутиньо, Джони, Нето, Винагр, Жота

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация