Десподов: Изпратих една много важна година в моя живот

13:43
Десподов: Изпратих една много важна година в моя живот

Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов си пожела много здраве и класиране на Евро 2020 с националния отбор на България. Правещият фурор през първите си месеци в Австрия футболист, направи равносметка на отминалата 2019 година, в която му се случиха много неща и премина през трудни моменти, за да си върне отново усмивката. Футболистът на Каляри, който е престъпен в Щурм (Грац) до края на сезона, има 7 гола и 7 асистенции за 13 мача с екипа на "черно-белите".

"Честита Нова Година на вас, вашите читатели, както и на всички българи. Пожелавам много здраве и щастие на всички, както и заедно да успеем да се класираме на Евро 2020. Това е моята голяма мечта за тази година. Няма да е никак лесно, но трябва да бъдем единни и да вярваме. Дано всички сме здрави и да видим "Васил Левски" отново пълен с родните трибагреници. Имаме мач с Унгария, който трябва да спечелим и да чакаме победителя измежду Румъния или Исландия. Има много негативизъм около националния тим, но шансът, който ни се отдаде, е уникален. Трябва да вярваме. Всички заедно можем да успеем, колкото и клиширано да звучи. Българският футбол, родните фенове, футболисти и всички, обичащи тази игра, имаме нужда от подобен успех. Все пак повтарям, че ще бъде изключително трудно, но трябва да вярваме", категоричен е Десподов, който посрещна 2019 година в София.

"Изпратих една много важна година в моя живот, в която ми се случиха много и различни неща. Чувствам се доста по-зряло отпреди 12 месеца. Годината започна със сбъдването на две мои мечти. Първата бе да спечеля наградата за най-добър футболист в България, което бе изключителна чест за мен. Малко след това се сбъдна и друга моя мечта и цел - да направя трансфер в голямо първенство. Това също се случи, но за жалост играх твърде малко през първите ми месеци, като не успях да получа достатъчно шансове, за да покажа най-доброто от мен в Каляри. Все пак имах и незабравими моменти - дебютирах в Серия "А", спечелих дузпа срещу Интер, който през тази година гони Скудетото, при победата ни с 2:1. Разбира се, че съм по-доволен от втората част на годината, когато преминах в Щурм (Грац). Треньорът Нестор Ел Маестро ме познава и ми каза, че ще разчита на мен и правя всичко възможно, за да оправдая доверието му, както и това на клуба и феновете. Клубът направи много, за да ме вземе под наем, като се има предвид, че съм доста скъп футболист за възможностите на Щурм. Надявам се, че ще продължа да играя добре, да вкарвам голове и да помогна отборът да се класира в Лига Европа, дай боже и да стигнем до финал за купата на Австрия", сподели Десподов.

"Ще направя всичко възможно, за да присъствам на церемонията "Футболист на година", но на 6 януари от 9:00 часа имам тренировка в Австрия, за да стартирам подготовка. За мен беше голяма чест и гордост миналата година, като се надявам след 2018 година един ден отново да държа наградата в ръцете си. Наясно съм, че тази година играх само през втората част на годината и трудно ще защитя отличието. Имам моя фаворит за тази година, но ще го оставя за себе си. Важното е да сме здрави и да имаме колкото се може повече добри футболисти. Това е добре за футбола в България, за феновете, за футболистите и за вас журналистите", завърши Десподов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация