Ман Сити с трудна победа над Евертън (видео)

21:32
Ман Сити с трудна победа над Евертън (видео)

Шампионът на Англия Манчестър Сити надви с 2:1 гостуващия Евертън в схватка от 21-вия кръг на Премиър лийг, противопоставила две големи треньорски имена - Джосеп Гуардиола и Карло Анчелоти. Габриел Жезус вкара на два пъти за “гражданите” (51 и 58) и регистрира седем гола в последните си пет срещи с “карамелите”. За гостите се разписа Ричарлисон (71). Въпреки успеха тимът на Пеп остана под Лестър и далеч зад Ливърпул.

Клаудио Браво застана вратата на домакините при отсъствието на Едерсон. Джосеп Гуардиола подреди 3-4-3, включвайки Родри в защитния вал. Габриел Жезус поведе нападението, подкрепян от Рияд Марез и Фил Фоудън. Кевин де Бройне зае място в средата на терена. Карло Анчелоти заложи на 3-4-2-1 с Доминик Калвърт-Люин в центръра на атаката с помощници Ричарлисон и Том Дейвис.

Първата възможност се откри пред "карамелите". В осмата минута Гилфи Сигурдсон подаде брилянтно в наказателното поле за Шеймъс Коулмън, който елегантно опитва да прехвърли Клаудио Браво, но чилийският вратар изби. В 13-ата минута топката попадна в мрежата на ливърпулци след хубава атака отдясно, успоредно на голлинията подаване и засичане на втора греда на Фоудън. Попадението беше отменено заради засада на Марез, уловена чрез ВАР.

В 19-ата минута Марез овладя на гърди и падна в наказателното поле при битка с Люка Дин. Съдията се консултира със своите видеопомощници и в крайна сметка ситуацията не беше видяна като дузпа. В 24-ата Фоудън подаде към Жезус, който реши да шутира вместо да подава към Марез. Ударът му беше прекалено висок. В 28-ата Де Бройне намери Менди отляво, той подаде към Марез, чийто шут беше добре насочен, но Джордан Пикфорд беше избрал правилна позиция и изби.

В 42-ата минута Жезус асистира на Марез в наказателното поле, който нанесе диагонален удар от 15 метра - встрани от вратата.

Второто полувреме започна с красиво попадение за домакините. В 51-вата минута Габриел Жезус се измъкна от засадата, финтира защитник на ръба на наказателното поле и стреля фалцово към далечната сглобка - 1:0. Две минути по-късно Калвърт-Люин скочи най-добре при корнер, нанесе удар с глава и топката премина много близо до гредата. В 58-ата бразилският нападател на Сити удвои. Марез подаде към Жезус, който шутира по земя към близкия ъгъл и реализира - 2:0.

В 71-вата вратарят на "гражданите" Браво сгреши подаване с крак, допускайки топката да стигне до резервата Мойс Кийн. бившият играч на Ювентус напредна, получи се рикошет при удара и Ричарлисон реализира отблизо - 2:1. Сити включи на скорост и набързо създаде няколко положения. В 76-ата домакините поискаха дузпа, но повторенията показаха, че Сидибе играе с топката. В 78-ата Жезус тресна близката греда със зловещ шут.

До края Евертън наложи натиск, който обаче не пожъна успех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация