Джаханбакш открадна точките от Челси с великолепно попадение (видео)

21:37
Джаханбакш открадна точките от Челси с великолепно попадение (видео)

Фантастичен гол на Джаханбакш донесе точка на Брайтън срещу Челси. Иранецът влезе в игра като резерва, а в 84-а минута с блестяща задна ножица изравни резултата за крайното 1:1. Сесар Аспиликуета откри резултата в десетата минута, като отбеляза първия гол във Висшата лига за 2020 година.

Лондончани играеха повече с топката от първите минути, но първата по-сериозна ситуация бе пред вратата им. В седмата минута контраатака на домакините завърши с удар на Алзате. След рикошет в крака на Зума топката мина покрай дясната греда.

Отборът на Франк Лампард продължава да е четвърти в класирането, но през последните седмици постепенно разликата между него и преследвачите намалява. Преди да изиграят срещите си от 21-ия кръг Манчестър Юнайтед и Тотнъм са съответно на пет и шест точки зад "сините".

Малко по-късно Челси поведе след ъглов удар. Зума спечели въздушната битка, топката стигна до Ейбрахам, който стреля към вратата. Мой успя да отрази на голлинията, но кълбото стигна до Аспиликуета и за него не бе проблем да го насочи към мрежата.

След гола тимът на Франк Лампард имаше предимство, въпреки че като цяло темпото на мача не бе много високо. Маунт и Ейбрахам завършиха неуспешно две от по-опасните атаки на гостите.

Към края на полувремето обаче Брайтън взе инициативата и даде повод на феновете на стадиона да се развълнуват. Малко преди почивката атака на домакините завърши с удар на Тросар от добра позиция, но Кепа изби.

Домакините се изнесоха в по-предни позиции през втората част, но това доведе до повече пространства за бързи атаки на съперника. Удар на Пулишич бе спасен от Райън. Брайтън обаче бе по-агресивен и опитваше да натисне.

Играта не се отличаваше с много качество, а успешните комбинации бяха рядкост. Така минутите изтичаха, а Челси запазваше аванса си. В 79-ата минута след ъглов удар Коноли овладя топката в наказателното поле и я насочи към вратата, но Кепа се намеси великолепно.

В последните 10 минути играта се оживи  и двата отбора създадоха повече положения, отколкото в целия мач до този момент. В 84-ата минута Брайтън изравни след блестящо изпълнение на Джаханбакш. Иранецът се появи като резерва и с фантастично изпълнение на задна ножица не остави шансове на Кепа.

Челси опита да си върне преднината и бе близо да го стори. Хъдсън-Одой завърши отлична атака. Ударът му обаче мина покрай гредата. Секунди по-късно Брайтън можеше да осъществи пълен обрат. Монтоя проби отдясно и намери Мопей, който веднага стреля, а Кепа направи ново отлично спасяване.

БРАЙТЪН - ЧЕЛСИ 1:1
0:1 - Аспиликуета (10)
1:1 - Джаханбахш (84)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация