Ливърпул продължава похода към титлата с нови три точки (видео)

23:51
Ливърпул продължава похода към титлата с нови три точки (видео)

Ливърпул продължи да се забавлява и в първите дни на новата 2020 година. Мърсисайдци записаха поредна победа на сметката си в Премиър лийг, след като се наложиха с 2:0 над Шефилд Юнайтед в сблъсъка между двата тима на “Анфийлд” от 21-ия кръг. Мохамед Салах и Садио Мане бяха героите в този мач, като се разписаха съответно в 4-ата и 64-ата минута след хубави комбинации помежду си. Домакините обаче можеха да спечелят и доста по-убедително, като направиха много пропуски, а със страхотни спасявания се прояви вратарят на “Остриетата” Дийн Хендерсън. След този мач пък играчите на Юрген Клоп направиха пълна календарна година без загуба на сметката си.

 

Ливърпул откри резултата още с първата си по-добра атака в мача. В 4-ата минута Андрю Робъртсън получи пас на левия фланг, защитник на гостите се подхлъзна и не успя да го спре да подаде за Мохамед Салах, който отблизо засече топката във вратата за 1:0.

Шефилд Юнайтед опита да отговори почти мигновено и в 5-ата минута Лундстрам отправи опасен шут от воле покрай вратата.

След това в 8-ата минута Алисон трябваше да прави и първото си спасяване след точен изстрел на МасГолдрик, но бразилският страж се намеси решително и опази вратата си.


В 12-ата минута пък Салах можеше да удвои резултата, но този път Дийн Хендерсън направи блестящо спасяване под гредата.

В 15-ата минута гостите отбелязаха гол чрез Лундстрам, но той не бе зачетен заради засада.


В 19-ата минута Вайналдум се освободи на границата на пеналта и отправи хубав удар, но малко над вратата.


В 30-ата минута Ливърпул организира поредната си страхотна атака на скорост, Мане елегантно изведе Салах сам срещу вратаря, но Дийн Хендерсън отново бе блестящ и не позволи на египтянина да отбележи втория си гол в мача.


Ливърпул продължи да натиска и в началото на второто полувреме. Роберто Фирмино отправи истински снаряд към вратата на съперника, но малко не му достигна да отбележи.


В 60-ата минута Салах можеше по доста куриозен начин да вкара втори гол. Той опита меко центриране към Вирджил ван Дайк, холандецът обаче се наведе и топката тупна и се отби от гредата.


В 64-ата минута резултатът все пак бе удвоен. Ливърпул организира бърза контраатака, Салах и Мане отново комбинираха чудесно, като този път египтянина изведе съотборника си в наказателното поле, първият удар на сенегалеца бе спасен от вратаря, но при добавката той не сгреши за 2:0.


В 68-ата минута страхотен шут по земя на Салах бе на път да се озове в мрежата, ако не бе поредната блестяща намеса на Хендерсън.


В 74-ата минута Мане се включи на скорост отляво и отправи изстрел от малък ъгъл, но вратарят Хендерсън отново бе заел добра позиция и спаси.


В 88-ата минута "Остриетата" пропуснаха най-добрата си възможност в мача. Оливър Макбърни получи прекрасно центриране на метър от вратата, но отигра лошо топката и вместо да отбележи я прати в ръцете на Алисон. 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация