Димитров и Лазаров загубиха на двойки

13:17
Димитров и Лазаров загубиха на двойки

Тандемът Григор Димитров/ Александър Лазаров допусна загуба на двойки от Раду Албот и Александър Козбинов с 4:6, 6:7 (4) и така България не успя да запише чиста победа над Молдова в двубоя от втория кръг на ATP Cup в Сидни.

Нашите записаха втори успех с 2-1 победи, след като в първия ден надиграха Великобритания. Този път мачът на двойки нямаше решителен характер, след като в първия мач за деня Димитър Кузманов преодоля с 6:1, 7:6 Александър Козбинов, а впоследствие Григор Димитров довърши започнатото с успех в двубоя на първите ракети  - 6:2, 6:3 срещу Раду Албот.

Очакванията, че Григор няма да играе на двойки не се оправдаха. Първата ни ракета излезе на корта с идеята да помогне да постигнем чиста победа, която можеше да се окаже важна за продължаването ни напред в турнира.

Българите можеха да изравнят резултата в сетовете, но във втората част молдовците на три пъти се измъкваха в решаваща точка, отразявайки четири точки за пробив. Така мачът с Белгия във вторник сутринта придобива решителен характер за амбициите на Димитров и компания да продължат напред в турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация