Челси преодоля Нотингам Форест за Купата, сините носеха специални екипи (видео)

18:12
Челси преодоля Нотингам Форест за Купата, сините носеха специални екипи (видео)

Челси преодоля третия кръг в Купата на Англия след успех с 2:0 срещу Нотингам. Калъм Хъдсън-Одой откри резултата в шестата минута, а Рос Баркли отбеляза второто попадение в 33-ата.

 

Франк Лампард направи девет промени в състава си и даде шанс на играчи, които по-рядко играят. Въпреки това лондончани доминираха и без проблеми стигнаха до победата.

 

Лондончани играха с реплики на екипи от 1970 г. в чест на триумфа в Купата на Англия тогава. Преди 50 години "сините" побеждават Лийдс на финала.

 

Лондончани започнаха активно и още в седмата минута поведоха. Калъм Хъдсън-Одой навлезе в наказателното поле и с остър ъгъл в близкия ъгъл изненада вратаря на гостите, като откри резултата. Тимът на Лампард определено имаше предимство, а Нотингам сякаш не определя турнира като приоритет, тъй като мениджърът Сабри Ламуши бе дал почивка на доста основни играчи.

 

Педро бе близо до втори гол за домакините, но в 24-ата минута Форест можеше да изравни. Томори събори Мигтен в наказателното поле и сякаш имаше дузпа. След разглеждане на ситуацията с ВАР обаче отсъдено, че играчът на гостите е бил в засада преди да бъде извършено нарушението.

 

Миши Батшуай също се размина с попадение, тъй като изстрелът му с глава мина над вратата. В 33-ата минута Челси все пак стигна до второ попадение, дело на Рос Баркли. Английският национал се разписа с удар от близо, след като вратарят на гостите бе парирал изстрел на Хъдсън-Одой.

 

ЧЕЛСИ - НОТИНГАМ 2:0


1:0 - Хъдсън-Одой (6)
2:0 - Баркли (33)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация